Απονεμήθηκαν τα 34α Βραβεία Μπότση!

* Τιμητική διάκριση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης

Η 34η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπρόεδροι της Βουλής, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων και πλήθος κόσμου.

Τιμήθηκαν οι δημοσιογράφοι που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Ευγένιος Δαδαλιάρας, Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Λένα Παρασκευά, Κωνσταντίνος Φαφούτης, Νίκος Μάνεσης κ.α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος φέτος αποφάσισε να απονείμει  τιμητική διάκριση στη Δημοτική Ραδιοφωνία και σε όλους τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας για τη συμπλήρωση 30 χρόνων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας Μιχάλης Κυριακίδης. Μαζί και ο Αρκάς Αντιπρόεδρος της Ένωσης  Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, που είναι Πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Επικοινωνίας Δήμου Τρίπολης.

Ο κ.Σωτηρόπουλος δικαίως ένοιωσε ιδιαίτερα ευτυχής καθώς πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το 1ο συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ στην Τρίπολη, γεγονός  που σηματοδότησε την συνεργασία των δημοτικών ΜΜΕ και αποτέλεσε αφετηρία δημιουργίας της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, μέσω της οποίας βραβεύτηκαν οι δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί στο σύνολό τους. Την ΔΕΠΕ Τρίπολης εκπροσώπησαν ακόμα ο Δήμαρχος Τρίπολης, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μανιατάκος και Αργύρης Καρδαράς και το μέλος της διοίκησης Παναγ. Σκορπιδας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους δημοσιογράφους και εργαζόμενους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, που εδώ και χρόνια μας προσφέρουν καθημερινά αντικειμενική πληροφόρηση και ποιοτική ψυχαγωγία.  Για αυτό άλλωστε το Δ.Ρ.Τ. πάντα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα μεγαλύτερα ενημερωτικά ραδιόφωνα όλης της Ελλάδας, αφήνοντας συχνά πίσω μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε μετρήσεις ακροαματικότητας. Η Τρίπολη και η Αρκαδία πρέπει να είναι υπερήφανη που κατέχει ένα από τα πιο δυνατά δημοτικά ραδιόφωνα της χώρας.

Το παρόν στα Δημοσιογραφικά Βραβεία έδωσαν  και φέτος ο Βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αλλά και αρκετοί Αρκάδες δημοσιογράφοι, όπως οι παλαιότερα τιμηθέντες με το βραβείο  Μπότση Κώστας Καλύβας (πρώην Αν. Πρόεδρος ΕΤΑΠ Μ.Μ.Ε.), ο αθλητικός δημοσιογράφος και π.Δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η Πέννυ Κ. Καλύβα, εκδότρια της εφημερίδος «Γορτυνία» & Γεν.Γραμματέας Ε.Δ.Ι.Π.Τ. κ.α.

Από την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) το ειδικό βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης», που θεσμοθετήθηκε το 2013 στη μνήμη του αειμνήστου πρώην Προέδρου της ΕΔΙΠΤ Βλάσση Σωκρατίδη, απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΔΙΠΤ Μιχάλη Σαββάκη στο Μέλος της Ένωσης Ευάγγελο Παπαλιό για την πολύχρονη δημοσιογραφική – εκδοτική του διαδρομή, την πλουραλιστική αρθρογραφία του ως και την μεγάλη κοινωνική και πολιτιστική του δραστηριότητα.

Ο κ. Παπαλιός είναι εκδότης πολλών γνωστών περιοδικών, ηλεκτρονικών εκδόσεων και ιστότοπων για τον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και του αθλητισμού, όπως τα ADBUSINESS, ADBOOK, RETAIL BUSINESS, ESTETICA HELLAS, ALLSTAR BASKET, CSR REVIEW, BUSINESSTODAY, RETAILTODAY, ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΒUSINESSNEWS.GR. Επίσης, η εταιρεία διοργανώνει, πολύ σημαντικούς θεσμούς  για το ελληνικό επιχειρείν όπως τα “RETAILBUSINESS AWARDS”, Οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας και HAIR AWARDS, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τον διεθνή θεσμό PRODUCT OF THE YEAR.