Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Γορτυνία

Η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, θα εορταστεί από το Δήμο Γορτυνίας με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα.
Το εορταστικό πρόγραμμα, το πρωί της 25ης Μαρτίου στην έδρα του Δήμου και σ’ όλες τις δημοτικές ενότητες περιλαμβάνει δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση Πανηγυρικού και μαθητική παρέλαση, όπου όπου υπάρχουν σχολικές μονάδες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού και με τη στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ θα πραγματοποιηθούν και οι εξής εκδηλώσεις:
α) Δημητσάνα οι «Λαμπαδηδρομίες 2017», ένα έθιμο που αναβιώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον Πολιτιστικό Αγροτουριστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας και τους άλλους φορείς της πόλης, το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ.

β) Βυτίνα η «3η Λαμπαδηφορία», που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος και οι άλλοι φορείς της Βυτίνας το Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 8:30 μ.μ. με σημείο εκκίνησης τον Προφήτη Ηλία και πορεία με αναμμένες δάδες στην πλατεία της Βυτίνας, όπου θα γίνει γιορτή με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς εις ανάμνηση της Απελευθέρωσης.

γ) Στεμνίτσα «Λαμπαδηδρομίες 2017», που οργανώνουν οι τοπικοί φορείς το Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 7.30 μ.μ. με σημείο εκκίνησης το Λαογραφικό Μουσείο, πορεία στο Μνημείο Πεσόντων και επιστροφή στην πλατεία, όπου θα γίνει γιορτή με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς εις ανάμνηση της Απελευθέρωσης.

Ακόμα, στην Καρύταινα το Σάββατο 25η Μαρτίου, στις 6:00μ.μ θα γίνει Αναπαράσταση της μάχης της Καρύταινας “Η πρώτη μάχη του Αγώνα του ’21”. Διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Κοινόν Καρυτινών”, το Δήμο Μεγαλοπόλεως, τη Θεατρική Ομάδα και το Χορευτικό Όμιλο Μεγαλόπολης.