Στη Βυτίνα ο Μάκης Βορίδης για το Τριανταφυλλίδειο (ph)

Τη Βυτίνα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης με αφορμή την αξιοποίηση του Κτήματος Τριανταφυλλίδη, ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις του Βουλευτού Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και τις σχετικές συζητήσεις στην Ολομέλεια.

Μετά την επίσκεψη στο Κτηριακό Συγκρότημα του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος έγινε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Πανταζοπουλείου Πνευματικού Κέντρου. Παρευρέθηκαν εκεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η προσπάθεια που επιδιώκεται είναι να αξιοποιηθεί επιτέλους το Ίδρυμα προς όφελος της περιοχής, αφού τόσο οι  υποδομές υπάρχουν, όσο και τα χρήματα που κληροδότησε ο μεγάλος ευεργέτης Τριανταφυλλίδης. Σημειώνεται ότι το Κρατικό Ίδρυμα Βυτίνας αναβίωσε το 2012, ύστερα από 28 χρόνια αδράνειας και πλήρους εγκατάλειψης, μετά από πολλές παρεμβάσεις του κ.Κωνσταντινόπουλου, σε συνεργασία με το Σύλλογο απανταχού Βυτιναίων και φίλων της Βυτίνας «Ο Άγιος Τρύφων», το Σύλλογο Φίλων του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος και το Δήμο Γορτυνίας. Το 2013 ακολούθησαν τα εγκαίνια, παρουσία του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Παπούλια. Τον επόμενο χρόνο επιτεύχθηκε η αναβίωση της  Γεωργικής Σχολής Βυτίνας και η δημιουργία του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης.

Έκτοτε έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, όμως θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερες, λαμβανομένου υπόψιν ότι το Κληροδότημα διαθέτει τεράστια ποσά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, προκειμένου το Ίδρυμα να καταστεί οικονομικά αυτάρκες αλλά και και να αποτελέσει μοχλός ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Μετά την επίσκεψη του Υπουργού αναμένονται πλέον αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την περαιτέρω πορεία του Κληροδοτήματος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφ.”Γορτυνία”