Εργαστήριο βοτανοθεραπείας το Σαββατοκύριακο στην «Αρκαδιανή»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ με την Κωνσταντίνα Λίτσα

Σάββατο 27/5
❖ Βοτανικός περίπατος
❖ πρακτικό εργαστήριο – βάμματα

Κυριακή 28/5
❖ Πρώτες βοήθειες με βότανα
❖ Βιωματική γνωριμία με τα βότανα

Κωνταντίνα Λίτσα
Βοτανοθεραπεύτρια
(BSc Hons Herbal Medicine/ Phytotherapy)

Τηλ επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων
+306976762276

Λίγα λόγια για την Κωνσταντίνα:

Η Κωνσταντίνα Λίτσα σπούδασε Βοτανοθεραπεία στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστηµίου Napier στο Εδιµβούργο, στη Σκωτία. Εµπνευσµένη από τον τρόπο που επιδρά ο νους στη θεραπεία, οδηγήθηκε σε µεταπτυχιακές σπουδές στη “Συµβουλευτική Ψυχολογία στη Δηµόσια Υγεία”. Εκπαιδεύτηκε επίσης στη Συµβουλευτική (Solution Focused Counseling και Προσωποκεντρική Συµβουλευτική).
Από το 2007 εργάστηκε ως Φυτοθεραπεύτρια στη Βρετανία, στον δηµόσιο και στον ιδιωτικό τοµέα, καθώς και σε κοινοτικά προγράµµατα σχεδιασµένα για οµάδες ατόµων που χρειάζονται υποστήριξη, µε στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Υπήρξε επίσης για 3 χρόνια µέλος της οµάδας Αγωγής Υγείας του Δήµου του Εδιµβούργου που εργαζόταν µε εφήβους σε Γυµνάσια και συμμετείχε σε Βρετανικά προγράµµατα εκπαίδευσης που αφορούσαν στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και περιβαλλοντολογικής συνείδησης σε Νηπιαγωγεία και Δηµοτικά σχολεία. Για 7 καλοκαίρια εργάστηκε σε Διεθνή Φεστιβάλ προσφέροντας Πρώτες Βοήθειες µε Βότανα (µε την οµάδα Herbal Scotland, αποτελούµενη από Βοτανοθεραπευτές εκπαιδευµένους στις Πρώτες Βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό) και ηγείτο βοτανικών περιπάτων.

Τον Αύγουστο του 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάζεται ως Βοτανοθεραπεύτρια και πειραµατίζεται σε έναν αυτάρκη τρόπο ζωής, σύµφωνα µε τις αρχές Αειφόρου Καλλιέργειας (Permaculture).Έχει συνεργαστεί µε πολλές τοπικές οµάδες και παραδίδει σεµινάρια αυτάρκειας και πρακτικά εργαστήρια µε στόχο την εκπαίδευση για την αυτοδιαχείριση της υγείας και της διατροφής. Συµµετείχε ακόµη στην Κορινθιακή οµάδα “ο Κήπος της Αφθονίας”, που σχεδιάζει σχολικούς λαχανόκηπους και υποστηρίζει τη διατήρηση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών. Πέρα από τη δράση της ως θεραπεύτρια και εισηγήτρια σεµιναρίων, υποστηρίζει τη διατήρηση παραδοσιακών τεχνών και επαγγελµάτων και φροντίζει η ίδια τους οικογενειακούς αγρούς µε εσπεριδοειδή και ελιές. Παράλληλα, εκπαιδεύεται στην διδακτική µέθοδο Στάινερ. Ασχολείται επίσης επαγγελµατικά µε τον χορό, χρησιµοποιώντας συχνά την επαφή της µε τα φυτά και τη φύση ως µέσο έµπνευσης στις χορογραφίες της και στη διδασκαλία. Η Κωνσταντίνα Λίτσα δραστηριοποιείται περισσότερο στην Αθήνα και στην Αχαΐα, όπου παρακολουθεί ασθενείς και παραδίδει σεµινάρια αυτάρκειας µε στόχο την εκπαίδευση για την αυτοδιαχείριση της υγείας και της διατροφής.