Έκκληση από τη Χώρα για γεννήτριες – Παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό από το Σάββατο

Η Χώρα Γορτυνίας είναι το χωριό από το οποίο πέρασε η φωτιά και έπαθε τις μεγαλύτερες καταστροφές. Κάηκαν σπίτια, ζώα και περιουσίες, ενώ πάρα πολλά σπίτια είναι αυτά που έχουν υποστεί ζημιές.

Κάτοικοι από τη Χώρα Γορτυνίας απευθύνουν έκκληση μέσω της εφημερίδος μας στο Δήμο Γορτυνίας να πάει  γεννήτριες για να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο, ώστε να λύσουν το πρόβλημα της υδροδότησης του χωριού και να έχουν προσωρινό ρεύμα.

Όπως μας ανέφεραν πήγε προχθές μια υδροφόρα να γεμίσει τη 2η δεξαμενή που υπάρχει στο χωριό, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν γιατί το σημείο δεν ήταν προσβάσιμο, λόγω του μεγέθους του οχήματος. Τους υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν με κάποιο τρόπο νερό στο χωριό, αλλά δεν έχει πάει κανένας.

Οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό από το Σάββατο. Αναγκάζονται να κουβαλάνε νερό με τα μποτίνια στο χέρι ή περνώντας από το μέτωπο της φωτιάς για να φέρουν με βυτίο νερό από το Τουμπίτσι. Νιώθουν παρατημένοι στο έλεος του Θεού.

έκκληση και η Βασιλή Μουργελά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: “Sos Sos. Καλώ τον Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη να μας απαντήσει δημόσια πότε θα φέρουν γεννήτριες στην Χώρα για να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο ή πετρελαιοκίνητη αντλία για το αντλιοστάσιο ώστε να λύσουμε το πρόβλημα της υδροδότησης του χωριού και να έχουμε προσωρινό ρεύμα !!!! Έχουν καεί οι άνθρωποι και ζητούν τα αυτονόητα. Κουβαλάμε με τα χέρια νερό για εμάς και τα ζώα.Στελνουν εθελοντές πράγματα και δεν έχουμε που να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο. Θέλουμε βοήθεια!!!”