Ξεφυλλίστε διαδικτυακά το επετειακό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της «Γορτυνίας»!

50 χρόνια – 570 φύλλα – 8.400 σελίδες

20 Νοεμβρίου 1970 – 20 Νοεμβρίου 2020: Δύο ημερομηνίες σταθμοί στην πορεία της εφημερίδος.

50 χρόνια, μισός αιώνας!

Στα πρώτα της δειλά βήματα ξεκίνησε ως «Λάδωνας», όταν ο 20χρονος τότε εκδότης Κώστας Καλύβας  τύπωσε το πρώτο 4σελιδο στις 20 Νοεμβρίου 1970. Σε δύσκολες εποχές, που δεν υπήρχαν τα σημερινά μέσα ή τα σύγχρονα τυπογραφικά πιεστήρια, αλλά όλα γινόντουσαν με λινοτυπίες και τίτλους στο χέρι. Η εφημερίδα το 1985 μετονομάστηκε στη γνώριμη πλέον «Γορτυνία», η οποία βγαίνει ανελλιπώς σε πολυσέλιδες εκδόσεις. Με υπευθυνότητα και μαχητικότητα κατάφερε χρόνο με το χρόνο να διευρύνει την αξιοπιστία της, να κερδίσει σε κύρος και να εδραιωθεί στη συνείδηση των Γορτυνίων και Αρκάδων.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 ετών της “Γορτυνίας” εκδώσαμε ένα μικρό επετειακό αφιέρωμα, το οποίο ήταν ένθετο στο  φύλλο Δεκεμβρίου 2020.  Σε αυτό γίνεται αναφορά στην 50χρονη πορεία της εφημερίδος, στους παλαιότερους και νεότερους συνεργάτες της, σε διάφορα ιστορικά γεγονότα, ενώ φιλοξενούνται 15 ιστορικά πρωτοσέλιδα. Ακόμα Αρκάδες και Γορτύνιοι συμπατριώτες απευθύνουν ευχητήρια μηνύματα.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συνδρομητές & φίλους για τις ευχές που έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε, αλλά πρωτίστως για την αγάπη και την ένθερμη στήριξή τους όλα αυτά χρόνια. Σε εποχές πολύ δύσκολες για την έντυπη δημοσιογραφία, η «Γ» παραμένει μάχιμη χάρις στους χιλιάδες συνδρομητές της.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ σε όλους σας!

Συνεχίζουμε…

Εφημερίδα “Γορτυνία”

Το επετειακό αυτό ένθετο μπορεί κάποιος να το δει πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

EPETEIAKO_AFIEROMA_50XRONIA

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:

Έλλη Καραβανάκη (σχεδιασμός εξωφύλλου – layout), Δ.Γρίσπος (μακέτες- σελιδοποίηση), Κωνσταντίνα Τσιουμπρή (επιμέλεια υλικού) , Βασίλης Κουτρουμάνος (φωτογράφηση αρχείου)

Εκτύπωση: “ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”