Αθλητικός

orivasia

Η Γορτυνία προσφέρεται για πολλά είδη αθλητικού τουρισμού. Μεταξύ αυτών είναι:

ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΣΠΟΡ- ΣΚΙ

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ πόλος έλξης αποτελεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, που βρίσκεται στην Οστρακίνα, την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου. Διαθέτει 4 επίγειους μονοθέσιους αναβατήρες: Χελώνα- Baby lift (100 μέτρα), Κριός (160 μέτρα), Αρκτούρος (380 μέτρα) και Αετός (600 μέτρα). Παράλληλα διαθέτει και 8 πίστες, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι ιδανικό και για διάφορα παιχνίδια στο χιόνι. Συγκεκριμένα υπάρχει ειδικό πάρκο για snowmobiles και διαμορφωμένη πίστα για snowtubes. Τέλος το Κέντρο διαθέτει και πλαστική πίστα, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει επαρκές χιόνι

CANOE KAYAK- RAFTING

Οι Ποταμοί Λάδωνας και Αλφειός προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες λάτρεις των σπορ, μεμονωμένα ή οργανωμένα. Για αυτούς που προτιμούν τις οργανωμένες εξορμήσεις υπάρχουν γραφεία εναλλακτικού τουρισμού (με έδρα το χωριό Ελληνικό, τη Δάφνη στη Λίμνη του Λάδωνα κ.α.) που προσφέρουν πλήθος δραστηριοτήτων όπως canoe- kayak, rafting, αλλά ακόμα και τοξοβολία, ποδηλασία (mountain bike) κ.α

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

orivasia

Στη Γορτυνία υπάρχουν πολλά σημεία που μπορεί κάποιος να κάνει πεζοπορία ή ορειβασία. Ο τόπος προσφέρει μοναδικές εμπειρίες κοντά στη φύση, από απλούς περιπάτους σε ειδυλλιακά μέρη, μέχρι και ορειβασία με δύσκολες αναβάσεις.

Στους ορεινούς όγκους του Μαινάλου υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ορειβατικές διαδρομές.

Για τους φυσιολάτρες που θέλουν να εξερευνήσουν νέους τόπους μοναδικά είναι και τα φαράγγια της Γορτυνίας (όπως το Φαράγγι Λούσιου Ποταμού, Φαράγγι Τουθόα ή το Φαράγγι της Γκούρας)

  • ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «Η ΓΚΟΥΡΑ»

Στη Γορτυνία έχει ιδρυθεί από το 2008 ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος «Η Γκούρα» και έχει επιδείξει σπουδαίες δραστηριότητες. Τα μέλη του Δ.Σ. εργάζονται για την προβολή, ανάδειξη και αξιοποίηση του Φαραγγίου της Γκούρας. Ανάμεσα στους σκοπούς του Ομίλου είναι η ανάπτυξη της φυσιολατρίας και του τουριστικού, εκδρομικού και ορειβατικού πνεύματος. Για το λόγο αυτό κατά τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνουν αρκετές εξορμήσεις και πεζοπορίες κατά μήκος του Φαραγγιού της Γκούρας.

gkoura

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «Η ΓΚΟΥΡΑ»
ΕΔΡΑ: Παλούμπα Γορτυνίας
Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Αλιάκμονος 25, 131 22 Ίλιον
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210.26.26.238, 6972.74.81.31
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ευθύμιος Αποστολόπουλος (Πρόεδρος), Ελένη Θανοπούλου- Χριστοπούλου (Αντιπρόεδρος), Μαρίνα Διαμαντοπούλου- Τρουπή (Γεν. Γραμματέας), Γ. Μπερδούσης (Ειδ.Γραμματέας), Μιχ.Ζουμπουρλής (Ταμίας), Ιωαν.Βέργος, Δήμητρα Χειμώνα-Τσαντήλα, Αθ. Παπαθεοδώρου και Γ. Κωνσταντόπουλος (Μέλη).
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ & ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών & Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο.)  έχει ως στόχο την ανάδειξη και διάδοση της ορειβασίας, την προάσπιση της ορεινής φύσης και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο site του Συλλόγου (www.saoo.gr) μπορεί κανείς να δει το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του καθώς και να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες για το δίκτυο μονοπατιών του Μαινάλου και τις προτεινόμενες διαδρομές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ- ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Μητροπολίτου Δανιήλ 2Γ, 22 100 Τρίπολη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2710.23.49.80