Μαίναλο

mainalo1.e-gortynia.gr

 

Το όρος του Μαιmainalo1.e-gortynia.grνάλου δεσπόζει επιβλητικά στο κέντρο της Πελοποννήσου. Είναι το ψηλότερο και μεγαλύτερο βουνό της Κεντρικής Πελοποννήσου. Εκτείνεται από το οροπέδιο της Τρίπολης μέχρι το Λούσιο Ποταμό και τη Μεγαλόπολη έως τη Λίμνη του Λάδωνα. Το δυτικό τμήμα του Μαινάλου υπάγεται στην πρώην επαρχία Γορτυνίας.

Επίσης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο πυκνά σε βλάστηση βουνά της Ελλάδος. Η χλωρίδα της περιοχής, που ποικίλει ανάλογα με το υψόμετρο, αριθμεί πάνω από 570 είδη, πολλά ενδημικά.

Στο Μαινάλο συναντάται μια σπάνια ομορφιά. Ψηλές βουνοκορφές, πυκνά δάση ελάτης, μια σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ποτάμια και φαράγγια άγριας ομορφιάς, εντυπωσιακές χαράδρες, αλλά και ειδυλλιακοί παραδοσιακοί οικισμοί στις πλαγιές του βουνού (όπως Βυτίνα, Ελάτη, Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο κ.α.) Και παράλληλα μια ιστορία αιώνων στα βάθη της ελληνικής μυθολογίας, η κατοικία το Τραγοπόδαρου Θεού Πάνα, αλλά και μοναστήρια και ιστορικοί τόποι, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διάρκεια της Επανάστασης του Ελληνικού Έθνους το 1821.

Το Μαίναλο προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες. Χαλαρούς περιπάτους μέσα σε ένα σπάνιο φυσικό πλούτο, αλλά και περιπατητικές -ορειβατικές διαδρομές στα μονοπάτια του, όπως και στο διεθνές μονοπάτι Ε4.

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ πόλος έλξης αποτελεί και το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, το πιο κοντινό κέντρο από την Αθήνα.

 

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

 

 

Βρίσκεται στην Οστρακίνα, την υψηλότερη κορυφή στο Ανατολικό Μαίναλο (1980μ.). Διαθέτει: 4 επίγειους μονοθέσιους αναβατήρες – Χελώνα/Baby lift (100 μέτρα), Κριός (160 μέτρα), Αρκτούρος (380 μέτρα) και Αετός (600 μέτρα) – και 8 πίστες, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι ιδανικό και για διάφορα παιχνίδια στο χιόνι. Συγκεκριμένα υπάρχει ειδικό πάρκο για snowmobiles και διαμορφωμένη πίστα για snowtubes. Τέλος το Κέντρο διαθέτει και πλαστική πίστα, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει επαρκές χιόνι.

Για πληροφορίες: 210.57.81880 και www.mainaloski.gr.