Τουρισμός Υγείας

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Τουρισμός Υγείας foto tour healthαποτελεί μια μορφή τουρισμού, που σχετίζεται με το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία. Μεγάλο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί ο Ιαματικός Τουρισμός, καθώς η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες από άποψη φυσικών πηγών.

Οι Ιαματικές πηγές των Λουτρών Ηραίας θεωρούνται από τις σημαντικότερες στην ελληνική επικράτεια και προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Οι κλιματολογικές συνθήκες του απόλυτα καθαρού φυσικού περιβάλλοντος δίνουν στην περιοχή πολλαπλά προνόμια. Ο καθαρός αέρας, οι ευωδίες της φύσης, το πλούσιο οξυγόνο από τα βουνά της Γορτυνίας δημιουργούν συνθήκες απόλυτης χαλάρωσης, που σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών καθιστούν τα Λουτρά Ηραίας μοναδικά σε όλη την επικράτεια.

Το Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Πηγών στα Λουτρά Ηραίας λειτουργεί από το Δήμο Γορτυνίας σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρου που διαθέτει 20 υπερπολυτελείς καμπίνες, με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων οι 3 είναι για υδρομασάζ. Τα θειούχα νερά των πηγών είναι τα πιο ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες για:

  • Αθρίτιδα
  • Ρευματισμούς
  • Γυναικολογικά προβλήματα
  • Αυχενικά σύνδρομα
  • Προβλήματα κυκλοφοριακού & νευρικού συστήματος

Θεωρούνται δε τα καλύτερα για τις θεραπείες ύπατος και χολής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Πηγών: 27970.25000

Γραφείο Δημοτικής Ενότητας Ηραίας: 27950.31114

Στο χωριό Λουτρά υπάρχουν ξενοδοχεία και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια καλά οργανωμένα. Παράλληλα όλο το χρόνο λειτουργούν καφενεία, εστιατόρια και παραδοσιακά ταβερνάκια.