Έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν και τη Γορτυνία

Η κακοκαιρία Αθηνά που πλήττει τη χώρα από την Πέμπτη, σήμερα «χτύπησε» έντονα και τη Γορτυνία. Το απόγευμα για ένα περίπου δύωρο, μεταξύ 6:00-8:00 σημειώθηκε ανεμοθύελλα και έντονη βροχόπτωση. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε αρχικά σοβαρό πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα πολλά χωριά της Γορτυνίας να βυθιστούν στο σκοτάδι. Ακόμα και μετά τις 9:00 σε πολλά από αυτά δεν είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Παράλληλα όμως δημιουργήθηκαν και σοβαρά προβλήματα με αρκετές πτώσεις δένδρων. Ήδη στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Πύργου έχουν συμβεί δύο σοβαρά περιστατικά.  Το ένα στην ευθεία της Καρκαλού, μετά το Καλονέρι προς Τρίπολη, όπου έπεσε μια λεύκα 20-25 μέτρα και είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το οδόστρωμα, δημιουργώντας μεγάλες ουρές από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και αστυνομίας, η λεύκα μετακινήθηκε πολύ γρήγορα και αποκαταστάθηκε η ομαλή διέλευση των οχημάτων. (Φωτό: Κανέλλος Γιαννικόπουλος- Λαγκαδινά Νέα).

 

Ενα άλλο σοβαρό περιστατικό συνέβη με μια κολώνα της ΔΕΗ στη διασταύρωση προς Νυμφασία πηγή, γύρω στο 38ο χλμ., όπου η κολώνα έχει γύρει επικίνδυνα. Η αστυνομία έχει λάβει ήδη τα απαραίτητα μέτρα. (Φωτό: Αγγελή Πετρόπουλου)

Πάντως υπάρχει μεγάλη αγωνία των κατοίκων στα πυρόπληκτα χωριά.

@ Εφημερίδα “Γορτυνία” – e-gortynia.gr