Έντονο ενδιαφέρον για υδατοδρόμιο στη Λίμνη Λάδωνα!

Υδατοδρόμιο στη Λίμνη Λάδωνα, ήταν κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε! Κι όμως είναι αληθινό, αφού εξεδήλωσε ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο επιχειρηματίας του χώρου αυτού, που βρέθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις καγιάκ και ράφτιγκ στο Λάδωνα ποταμό, πλησίον της Δάφνης Καλαβρύτων και στα όρια των Νομών Αρκαδίας και Αχαϊας.

Συνομίλησε με τους υπευθύνους των εκεί δραστηριοτήτων, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Παϊων Καλαβρύτων Γεωργ. Ροδόπουλο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Λίμνη Λάδωνα, κάνοντας τη διαδρομή από Κυράς Γεφύρι έως Φράγμα.

Λίγες ημέρες μετά οι κ.κ. Μαραγκός και Ροδόπουλος, επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον οποίον και ενημέρωσαν για το ενδιαφέρον του επιχειρηματία, ζητώντας του να ερευνήσει το θέμα της αδειοδότησης, μιας και το μεγαλύτερο μέρος της Λίμνης χωροταξικά ανήκει στον Νομό Αρκαδίας. Ο κ. Λαμπρόπουλος δεσμεύθηκε να το εξετάσει. Όπως πληροφορούμαστε φάκελος για υδατοδρόμιο θα κατατεθεί και για την Λίμνη Τάκα του Νομού μας.

Σημειώνουμε ότι το υδροπλάνο είναι ειδικός τύπος αεροσκάφους, ικανό να πλέει και να κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας ή και σε ευρεία υδάτινη έκταση π.χ. λίμνη ή ποταμό, καθώς και να ξεκινά τη πτήση του απ’ αυτή και να τερματίζει επίσης στην ίδια επιφάνεια.

Ας ευχηθούμε να έχει θετική εξέλιξη αυτή η κίνηση. Ευχόμαστε βέβαια και ο Δήμος Γορτυνίας να αγκαλιάσει αυτή την κίνηση και να ασκήσει τις κατάλληλες και συνεχείς πιέσεις.

Εν τω μεταξύ αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες Ανάπλασης και ανάδειξης της Παραλίμνιας περιοχής, αφού έγινε ανακήρυξη αναδόχου εργολάβου.

Πάντως όπως χρόνια η εφημερίδα μας το τονίζει, επιβάλλεται να δοθεί βαρύτητα και στο οδικό δίκτυο, γιατί τι να την κάνουμε την ανάπλαση, όταν δεν μπορεί να κινηθεί άνετα ένα πούλμαν στο παραλίμνιο δρόμο, να επισκεφτεί το Φράγμα και μετά μέσω Τροπαίων να κατευθυνθεί προς Αρχαία Ολυμπία. Τότε σίγουρα θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για επιχειρηματία ν’ ανοίξει ένα κέντρο αναψυχής ενδιάμεσα με δραστηριότητες  στη Λίμνη, ακόμα και για ένα ξενοδοχείο, όπως έχει συμβεί στη Λίμνη Πλαστήρα που σφύζει από τουριστική κίνηση χειμώνα – καλοκαίρι.

© Από την έντυπή έκδοση της εφημερίδος «Γορτυνία» που κυκλοφορεί.