Ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στην Καρκαλού

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, η οποία δημοσιεύθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 51/2020-ΦΕΚ 112/Α/12.06.2020, ιδρύεται στο Δήμο Γορτυνίας Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Καρκαλού της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την με αρ.060/2020 απόφασή του, διέθεσε για την στέγαση του κλιμακίου το πρώην Δημοτικό Σχολείο Καρκαλούς και ανέλαβε το σύνολο της δαπάνης που κρίθηκε αναγκαία ώστε να εξοπλιστεί ο χώρος με τρόπο που θα προσφέρει μια άνετη και ασφαλή διαβίωση στο προσωπικό που θα στελεχώσει την υπηρεσία.

Οι εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο και σε λίγες ημέρες το κλιμάκιο θα εγκαινιαστεί και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Την εξέλιξη των εργασιών εποπτεύει ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρκαδίας Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Αλέμης.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά: «Η σύσταση μιας νέας υπηρεσίας στη Γορτυνία είναι γεγονός. Είναι αυτονόητο ότι η ίδρυση και η λειτουργία του νέου πυροσβεστικού κλιμακίου είναι εξαιρετικά σημαντική και σπουδαία για το Δήμο και την περιοχή μας, διότι αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ιδιαιτέρως του Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά, την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου και Αρκαδίας, για την ουσιαστική συμβολή τους και την υποστήριξή τους στην υλοποίηση του έργου.

Ευχαριστώ ακόμη τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση, ο οποίος πάντοτε παρεμβαίνει ουσιαστικά και στηρίζει όλα τα αιτήματα του Δήμου μας».