Αίτημα της αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας να τεθεί στο Δ.Σ. το ζήτημα τοποθέτησης ανεμογεννητριών πάνω από τη Βυτίνα

Τις μέρες αυτές βρίσκεται σε διαβούλευση, και ολοκληρώνεται μέσα στη βδομάδα, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για ένα ακόμα Αιολικό Πάρκο 12 ανεμογεννητριών, αυτή τη φορά πάνω από την Βυτίνα, μερικούς μόνο μήνες μετά τα Αιολικά Πάρκα των 50 ανεμογεννητριών πάνω από την Στεμνίτσα και άλλες περιοχές της Αρκαδίας και των γειτονικών νομών. Με συνολικό ύψος 180 μέτρων (δηλαδή 60 ορόφων) της κάθε ανεμογεννήτριας και πολλά έργα οδοποιίας και διέλευσης καλωδίων είναι προφανές ότι πλέον ακυρώνεται η ίδια η ταυτότητα του Μαινάλου ως κορυφαίου οικοτουριστικού και φυσιολατρικού προορισμού με βιοποικιλότητα ανάμεσα στις κορυφαίες παγκοσμίως, απαξιώνονται όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή και καταστρέφεται η οικονομική δραστηριότητα που στηρίζεται και αναπτύσσεται δυναμικά αξιοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Μαινάλου.

Ενώ απαιτούνται οι συντονισμένες προσπάθειες όλων μας για την «επόμενη μέρα» στην Γορτυνία, η δημοτική αρχή Κούλη – Αποστολόπουλου είτε δέν γνώριζε το θέμα είτε το γνώριζε και δέν ασχολήθηκε. Η δημοτική αρχή ομφαλοσκοπεί και ασχολείται μόνο με την πολιτική της επιβίωση, εφαρμόζοντας όλα τα παλαιοκομματικά τεχνάσματα, μικρο-ρουσφέτια, κενές υποσχέσεις, ευθύνες σε άλλους κλπ. Αντί να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό και τα άλλα επείγοντα θέματα, όπως είχαμε ζητήσει, δηλαδή την Διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και την ενίσχυση της Ανακύκλωσης (που την έχει σταματήσει), συγκαλεί παράτυπα δύο μέρες νωρίτερα άλλο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς κανένα επείγον θέμα, αλλά για να κατηγορήσει και να «απειλήσει» τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Καλούμε την δημοτική αρχή να φέρει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ως κατεπείγον, ώστε ο Δήμος Γορτυνίας να συντονίσει τις ενέργειές του με τους γειτονικούς δήμους και τους οργανωμένους φορείς που έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες.

 

Γιάννης Γιαννόπουλος

Γιώργος Δημόπουλος

Κώστας Κανελλόπουλος

Παναγιώτης Μέγας

Δημήτρης Μουρούτης

Καλλίμαχος Πυρπυρής

Δημήτρης Στρίκος

Γιάννης Τσιόγκας

Γιάννης Τσιούλος

Μιλτιάδης Λύτρας

Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος

Γιώργος Παπαηλιού

Νίκος Καλογερόπουλος

Γιάννης Φράγκος

Πέτρος Ζούνης

Άγγελος Πετρόπουλος