Αδικος αποκλεισμός της Γορτυνίας από τις μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος! Ας αντιδράσουν όλοι οι φορείς!

Επιτακτική ανάγκη να αντιδράσουν όλοι οι φορείς!

Στο Νομοσχέδιο «Ενεργειακές Κοινότητες και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στη Βουλή, χορηγήθηκε ως ανταποδοτικό όφελος για τις περιοχές που δέχονται περιβαλλοντική επιβάρυνση από την εξόρυξη λιγνίτη των εργοστασίων της ΔΕΗ, έκπτωση έως και 30% στα τιμολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση υιοθέτησε όμως μια άνιση και άδικη μεταχείριση για την περιοχή της Γορτυνίας αλλά και όλη την Αρκαδία. Και αυτό γιατί ενώ στην Αρκαδία μειώνει τα οικιακά τιμολόγια έως 30% ΜΟΝΟ στο Δήμο Μεγαλόπολης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμπεριλαμβάνει το σύνολο της περιφέρειας και όχι τους επιμέρους ενεργειακούς δήμους.

Το θέμα ανέδειξε ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσαντινόπουλος,  ο οποίος μίλησε στη Βουλή για την άδικη αντιμετώπιση της Αρκαδίας από την Κυβέρνηση, ρωτώντας χαρακτηριστικά αν υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών σύμφωνα με την Κυβέρνηση, αφού όπως φαίνεται άλλο είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και άλλο η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας!

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε άμεσα τροπολογία, ώστε να ενταχθεί συνολικά ο Νομός Αρκαδίας στη ρύθμιση για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και οι όμοροι Δήμοι των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Από την άλλη ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλίου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου μίλησε για ανισότιμη μεταχείριση, καλώντας το καθεστώς έκπτωσης των λογαριασμών να επεκταθεί σε όλο το νομό Αρκαδίας, ως πράξη δικαιοσύνης. Παρόλο όμως που εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του, στο τέλος και ο ίδιος το ψήφισε. O Κώστας Βλάσης εξέδωσε και αυτός Δελτίο Τύπου, μιλώντας για μια νομοθέτηση, η οποία διακρίνεται από ασάφεια, προχειρότητα και σκοπιμότητες.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Γορτυνίας, που εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο διαμαρτύρεται για τον άδικο αυτό αποκλεισμό, καλώντας τους βουλευτές του Νομού να ενεργοποιηθούν ώστε να μην αντιμετωπίζονται με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» οι Νομοί και οι περιοχές της χώρας που υφίστανται την ίδια περιβαλλοντική επιβάρυνση από την λιγνιτική δραστηριότητα.

Η εφημερίδα μας καλεί όλους τους φορείς της Γορτυνίας και ιδιαίτερα των χωριών που βρίσκονται κοντά στη Μεγαλόπολη και αφορούν κυρίως τους Δήμους Τρικολώνων, Δημητσάνας και Ηραίας και κατ΄επέκταση όλης της Γορτυνίας, να διαμαρτυρηθούν με κάθε τρόπο για την άδικη και άνιση αυτή μεταχείριση.