Αναβολή Μνημοσύνου για Θ. Κολοκοτρώνη από Παγγορτυνιακή

(Φωτό αρχείου Βασ. Κουτρουμάνου)

Λόγω των συνεχιζόμενων και αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό η Παγγορτυνιακή Ενωση θα αναβάλει την καθιερωμένη κατ’έτος τέλεση του μνημοσύνου για τον ελευθερωτή του Γένους μας Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που πραγματοποιείτο στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Καρύτση και ακολουθεί κατάθεση στεφάνων στον επιβλητικό Ανδριάντα του Γέρου επί της οδού Σταδίου (Παλαιά Βουλή).

Ειδικά για εφέτος, λόγω του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821, είχε προγραμματισθεί το μνημόσυνο να τελεσθεί στους τάφους των Κολοκοτρωναίων στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Εκεί ετάφη ο Ήρωας στις 4.02.1843 και πριν 25 χρόνια μερίμνη της Παγγορτυνιακής Ένωσης φιλοτεχνήθηκε και τοποθετήθηκε περικαλής μαρμάρινος ανδριάντας του Γέρου του Μοριά.

Το Προεδρείο της Ένωσης τον περασμένο Νοέμβριο είχε στείλει σχετική επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 1821” κ.Γιάννα Αγγελοπούλου, όπως εντάξει την τέλεση του μνημοσύνου στις δράσεις της Επιτροπής.

Πάντως εντός του 2021 η εκδήλωση θα γίνει, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και θα προσκληθούν η πολιτειακή και πολιτιστική ηγεσία της χώρας.

*Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδος “Γορτυνία”