Ανακοίνωση του Δήμου Γορτυνίας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Η Γενική  Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας, ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων κήρυξε και το Νομό Αρκαδίας σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν.

Ο Δήμος Γορτυνίας σε έκτακτη ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Ο  Δήμος μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους κατοίκους του Δήμου Γορτυνίας  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, τηρώντας τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί από τη Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας.

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε παραποτάμιες περιοχές, στις κοίτες ποταμών και ιδιαίτερα στο Λούσιο και στη λίμνη του Λάδωνα.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: 27953 60330

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: 6977 615011

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:6948 403750

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ: 27950 22100 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:27970 24199

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ: 27950 31205

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΠΑΙΩΝ: 27970 22210″