Ανησυχία στο Δήμο Τρίπολης από την αύξηση κρουσμάτων

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην Τρίπολη σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί την τελευταία εβδομάδα. Μάλιστα αρκετά τμήματα αλλά ακόμα και σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα κρούσματα στην Αρκαδία κινούνταν σε μονοψήφιο νούμερο, από την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός άρχισε να αυξάνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ενδεικτικά στην Αρκαδία την Πέμπτη 18.02 βρέθηκαν 16 κρούσματα, την Παρασκευή 19.02 ήταν 22, το Σάββατο 20.02 ήταν 25 και την Κυριακή 21.02 ήταν 21.

Απόρροια αυτών αποτέλεσε το γεγονός την Δευτέρα εκατοντάδες συμπολίτες πήγαν στην πλατεία Πετρινού, προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικά rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως επεσήμανε και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, μιλώντας τη Δευτέρα στη δημοτική ραδιοφωνία, υπάρχει μια έξαρση από την προηγούμενη Τετάρτη, ειδικά στα σχολεία. Ο ίδιος ακόμα τόνισε σε δηλώσεις του ότι «Οφείλουμε όλοι να προσέχουμε, να τηρούμε τα μέτρα και να φοράμε μάσκα». Για το ενδεχόμενο να μπει στις «κόκκινες» περιοχές η Τρίπολη, ο Δήμαρχος είπε ότι αυτό θα αποφασιστεί από τα αρμόδια Υπουργεία, χωρίς πλέον τίποτα να μπορεί να αποκλειστεί.

Η Αρκαδία λοιπόν «φλερτάρει» με το κόκκινο και το πιθανότερο είναι ότι άμεσα θα παρθούν κάποια μέτρα. Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων εκτιμώντας τον αριθμό των κρουσμάτων καθώς και την πιθανή αύξηση του ιικού φορτίου θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση αν ο Δήμος Τρίπολης ή και ολόκληρος ο Νομός Αρκαδίας χρειάζεται να μπει σε «κόκκινο» συναγερμό, είτε ως περιοχή αυξημένου κινδύνου, είτε ως περιοχή πολύ αυξημένου κινδύνου.

Ε.Μ.