Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας της Αδελφότητας Κοντοβαζαινιτών για το κλείσιμο του Γυμνασίου

AΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Με λύπη ενημερωθήκαμε για την απόφαση με αρ.: 67984/Δ2 του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Οικονομικών όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2538/14.06.2021 και αφορά την κατάργηση του Ημερήσιου Γυμνασίου Κοντοβαζαίνης. Πρόκειται για μια πράξη του Υπουργείου που πληγεί ανεπανόρθωτα την κοινωνία των χωριών του τέως Δήμου Κοντοβαζαίνης και δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων στα παιδιά που το σχολικό έτος 2021-2022 θα φοιτήσουν στις τάξεις του Γυμνασίου.

Πλέον τα παιδιά θα είναι αναγκασμένα να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Τροπαίων που βρίσκεται σε μακρινή απόσταση και λόγω του γεωγραφικού αναγλύφου της περιοχής, αυτή η απόσταση θα μοιάζει μαραθώνιος κατά τους χειμερινούς μήνες. Αποτέλεσμα αυτού είναι η πλήρης αποδιοργάνωση του καθημερινού προγράμματος των παιδιών σε μια τρυφερή ηλικία που εμπεριέχει και την είσοδο τους στην εφηβεία. Παράλληλα, οι οικογένειες των παιδιών θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα ώστε να τα υποστηρίξουν και να τους δώσουν με ακόμα περισσότερες θυσίες τα εφόδια για μια «φυσιολογική» καθημερινότητα. Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί που για πρώτη φορά θα ενταχθεί στο Γυμνάσιο να ξυπνάει από τις 6 για να παρακολουθήσει το σχολείο του και να επιστρέφει στην οικία του το αργά απόγευμα μέσα από μια καθημερινή ταλαιπωρία;

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία μας βρίσκει αντίθετους και θα εξαντλήσουμε οποιοδήποτε περιθώριο υπάρχει ώστε να την ανατρέψουμε.

Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο και οι αρμόδιοι φορείς να δείξουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για αυτή την απομακρυσμένη περιοχή της Γορτυνίας.

Κανένα Σχολείο δεν επιτρέπεται να θυσιαστεί!

Κανένας νεαρός μαθητής δεν επιτρέπεται να θυσιαστεί!

Εκ του Δ.Σ. της Αδελφότητας Κοντοβαζαινιτών

Ο Πρόεδρος
Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης