Αντίδραση Παγγορτυνιακής Συμμαχίας για το κλείσιμο των Λουτρών Ηραίας

Η δημοτική παράταξη “Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών” του τ.Δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο των Ιαματικών Λουτρών της Ηραίας:

“Οι κ.κ. Κούλης και Αποστολόπουλος, πρίν καν κλείσουν έναν χρόνο ως νέα δημοτική αρχή του Δήμου Γορτυνίας, ξεδιπλώνουν το καταστροφικό τους έργο στην Γορτυνία. Στόχος τους αυτή τη φορά τα Λουτρά της Ηραίας, από τα παλαιότερα Ιαματικά Λουτρά της Ελλάδας, αφού λειτουργούν αδιάλειπτα από τα τέλη του 19ου αιώνα και έχουν αναγνωριστεί με Βασιλικό Διάταγμα ήδη από το 1900! Πρίν περάσουν ούτε 10 μήνες δημαρχιακής θητείας, ο κύριος Κούλης, με την στήριξη του συνεταίρου του κυρίου Αποστολόπουλου, «αποφάσισε και διέταξε» να μην ανοίξουν φέτος τα Λουτρά της Ηραίας, διακόπτοντας με το «έτσι θέλω» μία ιστορία πάνω από 150 χρόνων!

Την ώρα που υπάρχει κατατεθειμένος πλήρης φάκελος στην Υπηρεσία Ειδικών Μορφών Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού (ΕΟΤ), την ώρα που ετοιμάζονται οι προσκλήσεις του «Αντώνη Τρίτση» με ειδική θεματική ενότητα τους «ιαματικούς πόρους», την ώρα που έχει κατατεθεί από τις 20 Μαΐου στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις «Ειδικές μορφές τουρισμού και τις διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη», η δημοτική αρχή του Δήμου Γορτυνίας αποφάσισε ότι ένας από τους σημαντικότερους πόρους για την ανάπτυξη της Γορτυνίας πρέπει να καταργηθεί!

Ειδικά φέτος που δέν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις (κόστους πάνω από 150.000 ευρώ) που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.), λόγω της υγειονομικής κρίσης, ας μην επικαλείται ο κ. Κούλης ως πρόσχημα ότι τα Λουτρά δεν φέρνουν έσοδα στον Δήμο. Γιατί τότε θα προσλάβει συμβασιούχους η ΔΗΚΕΓ; Γιατί απασχολεί προσωπικό και συνεργάτες, τους οποίους πληρώνει παρόλο που δεν πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις, ούτε θα λειτουργήσουν τα Λουτρά της Ηραίας;

Το «όραμα» της δημοτικής αρχής Κούλη-Αποστολόπουλου, όπως το έχει διατυπώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος σε επαγγελματίες της περιοχής είναι ένας «φτωχός» Δήμος με «κατεβασμένα τα ρολά», όπου ο ίδιος θα οργανώνει συσσίτια και θα μοιράζει μακαρόνια και ρύζι, όπου οι «υποτακτικοί» του θα του «φιλάνε το χέρι». Ο Δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν είναι γι αυτούς τα εργαλεία για την αναβάθμιση των υποδομών, για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής (η οποία δεν έχει σκοπό το κέρδος) και για τον προβολή της παράδοσης και του πολιτισμού. Γι αυτούς είναι ένα μέσο για να κάνουν την πελατειακή και ρουσφετολογική πολιτική τους.

Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μιά φορά και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι ανεπαρκείς για τον τόπο μας. Αν δέν μπορούν να βάλουν υψηλούς στόχους για την Γορτυνία, όπως της αξίζει, τουλάχιστον άς μήν προσπαθούν να την «κοντύνουν» στο μπόι τους.

Για την Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών

Γιάννης Γιαννόπουλος”