Αντίθετη και η κοινότητα Βαλτεσινίκου στις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βαλτεσινίκου Χ. Βασιλικού οργανώθηκε διαδικτυακή συνδιάσκεψη σήμερα Κυριακή 24/1/2020 και ώρα 18.00, για το θέμα των αιτήσεων αδειοδότησης αιολικών πάρκων στην περιοχή του Μαινάλου με μεγαλύτερο βάρος στην ευρύτερη περιοχή του Βαλτεσινίκου.
Στην συνδιάσκεψη είχαν προσκληθεί και πήραν μέρος οι κ.κ. Ζάγκας Καθηγητής του Α.Π.Ε., Ι. Λαγός Πρόεδρος της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν. Σ. Επ., Γ. Παπακωνσταντίνου εκπρόσωπο του Δήμου Γορτυνίας, Π. Ευθυμιάδη Πρόεδρο Πολιτιστικού Κέντρου Βαλτεσινίκου, Ι. Γιαννικοπούλου MSc Πολιτικής Διαχείρισης, Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Η. Ρέππα Αντιδήμαρτχο Δ. Γορτυνίας, Ι. Παναγιωτακόπουλο Δημ. Σύμβουλο, Α. Παπαγεωργίου Πρόεδρο ‘Χορεσίβιου’, Ε. Σαρτζετάκη Γεν. Γραμματέα ‘Χορεσίβιου’, Π. Βασιλικό Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Κοίμηση της Θεοτόκου’, Α. Αλεξόπουλο, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγουλιάνων, Θ. Αγγελίδη Πρόεδρο των Απανταχού Βυτιναίων, Δ. Ψωμά και Δ. Παυλόπουλος. Παρέμβαση έκανε και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ε. Κούλης.
Κατά την συνδιάσκεψη, η οποία διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες, ετέθησαν όλα τα θέματα και συζητήθηκαν λεπτομερώς όλες οι παράμετροι οι οποίες επιδρούν στην περίπτωση εγκατάστασης των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων στην περιοχή μας. Ήταν κοινή τοποθέτηση όλων ότι δεν αντιτιθέμεθα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γενικώς. Είμαστε αντίθετοι στην άναρχη και άνευ όρων τοποθέτηση ανεμογεννητριών αδιαφορώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις περιοχές ιδιαιτέρου κάλους του Μαινάλου. Ειδικότερα για την περιοχή του Βαλτεσινίκου και των γύρω περιοχών στις οποίες περιλαμβάνονται χωριά χαρακτηρισμένα ως παραδοσιακοί οικισμοί όπως είναι το Αγρίδι, Βαλτεσινίκο, Βυτίνα, Λάστα & Μαγούλιανα.
Μετά την σύμφωνη γνώμη όλων των συμμετεχόντων στα παραπάνω διατυπωθέντα συμπεράσματα, αποφασίστηκε να υποστηριχθεί από όλους τους τοπικούς φορείς ο Δήμος Γορτυνίας στην προσπάθεια που κάνει για να προετοιμάσει και να υποβάλει φάκελο με τις ενστάσεις, εντός του προβλεπόμενου χρόνου. Εντός των προσεχών ημερών θα συνταχθούν, με την καθοδήγηση του Δήμου, νομικά έγγραφα από το Τοπικό Συμβούλιο, τα οποία θα συμπεριληφθούν στον υπό υποβολή φάκελο.
Σε σύντομο διάστημα θα αναρτηθούν τα κυριότερα αποσπάσματα από την πραγματοποιθείσα σύσκεψη.