Αποκατέστησαν τις προτομές των Ηρώων του 1821!

Στην τελευταία σελίδα του προηγούμενου φύλλου της εφημερίδος «Γορτυνία» με τίτλο «ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!» δημοσιεύσαμε μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και προκαλούσε αποτροπιασμό, οργή και αγανάκτηση. Απεικόνιζε προτομές Ηρώων της Επανάστασης του 1821, με πρώτο τον στρατηλάτη μας Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, όπου οι βάσεις των είχαν βεβηλωθεί από άτομα που θέλουν να λέγονται Έλληνες! Δικαιολογημένα αυτός που έκανε την ανάρτηση (Κ.Αργυράκης) έγραψε «Τι σου έκανα βρε αλήτη και με βρώμισες έτσι, δεν σου χάρισα την Ελευθερία σου με τον θάνατό μου;».

Οι προτομές αυτές βρίσκονται στην πλατεία της Πετρούπολης, που μάλιστα ονομάζεται «Πλατεία Ηρώων- Αγωνιστών 1821».

Ευτυχώς ο Δήμος φρόντισε και αποκατέστησε τις όμορφες αυτές προτομές που στολίζουν την περιοχή, παραμονές του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Έτσι η πλατεία δεν “ντρεπόταν” για το όνομά της, όπως πριν λόγω του βανδαλισμού των προτομών.

Ευχαριστούμε τη συμπατριώτισσα μας που διαμένει στο Δήμο και μας έστειλε τη φωτογραφία.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ

Για μια ακόμη φορά όμως και η βάση του επιβλητικού ανδριάντα του Θεοδ. Κολοκοτρώνη προς της Παλαιάς Βουλής (οδός Σταδίου) βεβηλώθηκε με σαχλά συνθήματα και μπογές από “γνωστούς -αγνώστους”, που παρεισφρύουν σε διαδηλώσεις και μετά προβαίνουν σε καταστροφές. Ο Δήμος Αθηναίων δεν προλαβαίνει να αποκαθιστά μνημεία κάθε λίγο, όπως το έκανε και τώρα άμεσα παραμονή της 25ης Μαρτίου.

*Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδος “Γορτυνία”