Από τη Γορτυνία πέρασε ο 10ος Ολύμπιος Δρόμος Αρχ. Νεμέα – Αρχ. Ολυμπία 180 χλμ

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Κοινωφελής Επιχείρησή του (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.) υποστήριξαν για ακόμα μία χρονιά τη δράση του Διεθνή Συλλόγου Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων ‘‘ΑΕΘΛΙΟΣ’’, στον 10ο Ολύμπιο Δρόμο των 180 χλμ. Αρχ. Νεμέα – Αρχ. Ολυμπία, ο οποίος διεξήχθη στις 02 & 03 Ιουλίου 2021 εξ αναβολής. Την ίδια ημέρα διεξήχθη και ένας δεύτερος Αγώνας δρόμου των 62 χλμ. Αρχ. Νεμέα – Λεβίδι.   

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς στον Δήμο μας ήταν η ακόλουθη: Βυτίνα – Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο – Περδικονέρι – Τρόπαια – Δόξα – Καλλιάνι – Καστράκι – Κοκλαμά, μέσω ασφάλτινων και χωμάτινων διαδρομών. Ο Δήμος και η ΔΗΚΕΓ είχαν επιμεληθεί τις προμήθειες για τα ανωτέρω αναφερόμενα σημεία ανεφοδιασμού/ελέγχου.

Σε σημεία ανεφοδιασμού τόσο κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής όσο και το πρωί του Σαββάτου, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ κ. Αναγνωστόπουλος Πάικος καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και κάτοικοι.

Η εκκίνηση των αγώνων δόθηκε την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στις 14:30 μπροστά από το Αρχ. Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας.  Στο σημείο εκκίνησης βρέθηκαν σύνολο 96 δρομείς (και στους 2 αγώνες, 55 στα 180χλμ. & 41 στα 62 χλμ) εκ των οποίων οι 36 συνέχισαν την προσπάθειά τους μετά την Βυτίνα.

Νικητές του αγώνα των 180χλμ αναδείχθηκαν οι ακόλουθοι:

1ος νικητής:  Balazs Simonyi (HUN) με χρόνο 20 ώρες 33΄

2ος νικητής:  Αλέξανδρος Πιπερίδης με χρόνο 21 ώρες 17΄

3η νικήτρια: Γεωργία Λαλιώτη με χρόνο 21 ώρες 30΄ (1η γυναίκα και 3η γενικής κατάταξης με ρεκόρ διαδρομής γυναικών στα 180 χλμ)

Αξιέπαινη επίσης ήταν και οι προσπάθεια των δρομέων για την μικρότερη διαδρομή των 62χλμ Αρχ. Νεμέα – Λεβίδι με νικητές τους ακόλουθους:

1ος νικητής:  Ροδόπουλος Νικόλαος με χρόνο 5 ώρες 51΄

2ος νικητής:  Καραβασίλης Βλάσης με χρόνο 5 ώρες 51΄

3η νικήτρια: Noora Honkala (FIN) με χρόνο 6 ώρες 08΄ (1η γυναίκα και 3η γενικής κατάταξης)

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς που στάθηκαν στην γραμμή εκκίνησης και είτε τερμάτισαν τον αγώνα τους είτε όχι, πραγματοποίησαν το δικό τους άθλο, έγραψαν τη δική τους ιστορία σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δεδομένων των δύσκολων καιρικών συνθηκών και των ιδιαιτεροτήτων της διαδρομής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗ.Κ.Ε.Γ.