Από τη Μηχανή του Χρόνου για το Δήμο Γορτυνίας!

Με την πρόσφατη τροπολογία για την κατάτμηση κάποιων Δήμων σε όλη τη χώρα επανήλθε το θέμα της διάσπασης του Δήμου Γορτυνίας σε δύο Δήμους, με παρέμβαση και του Βουλευτού Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Γορυνίας είναι ο 8ος σε έκταση δήμος της χώρας, μια κατεξοχήν ορεινή περιοχή με σχεδόν 80 Δημοτικά Διαμερίσματα και  με πάνω από 135 χωριά, που δύσκολα διοικείται. Από πολλούς ονομάζεται και Δήμος «Τέρας», αφού είναι ενδεικτικό ότι η απόσταση των δύο άκρων του Δήμου (π.χ. Παύλια – Παραλογγοί) υπερβαίνει τα 120 χιλιόμετρα! Μάλιστα για την έδρα του Δήμου στη Δημητσάνα, λόγω και του κακού οδικού δικτύου, κάποιος μακρινός δημότης μπορεί να χρειαστεί και πάνω από δύο ώρες για να μεταβεί για μια υπόθεσή του (π.χ. από το χωρίο Πέττα).

Με την ευκαιρία προβάλλουμε ξανά παλαιότερα δημοσιεύματα της «Γ» με τα οποία είχαν γίνει σειρά διαμαρτυριών αλλά και ενεργειών από το 2013.  Μάλιστα με πρωτοβουλία και της εφημερίδος μας είχε συγκροτηθεί και Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και φορέων της Γορτυνίας, όπου είχε καταθέσει σχετικό υπόμνημα-φάκελο στον τότε Αν.Υπουργό Εσωτερικών. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε κάποιο θετική εξέλιξη.

Ας ελπίσουμε στο μέλλον να ικανοποιηθεί το εύλογο αίτημα για το διαχωρισμό του Δήμου!

Περισσότερα στο επόμενο φύλλο «Γ»