Αυξάνονται οι νοσηλείες με covid-19 στο Παναρκαδικό

Συνεχίζουν να αυξάνονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι νοσηλείες στα νοσοκομεία covid-19, όπως και οι εισαγωγές ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ και τα κρούσματα που καταγράφονται σε ημερήσια βάση έχουν… πάρει την ανηφόρα, κύριο χαρακτηριστικό τους δε είναι ότι στην συντριπτική τους πλειονότητα εντοπίζονται πλέον σε νεαρές έως και πολύ νεαρές ηλικίες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.156.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου καταγράφηκαν 103 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 13.995.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 25, στην Π.Ε. Αρκαδίας 17, στην Π.Ε. Κορινθίας 29, στην Π.Ε. Λακωνίας 12 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 20.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 65 άτομα (τα 6 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 2 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 3, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 9, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 25 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 0 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 26.