Αυστηρότερα μέτρα – Τι ισχύει σε κάθε περιοχή

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου 6.2 ισχύουν τα μέτρα που γνωρίζουμε στο επίπεδο Α. Η Αρκαδία παραμένει στις “κίτρινες” περιοχές και ισχύουν τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Το ίδιο ισχύει και για τις “κόκκινες” περιοχές. Οι περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο» είναι: Εορδαία Κοζάνης, Θηβαίων και Τανάγρας, Σπάρτης, Ζακύνθου, Λέσβος

Στις “κόκκινες” όμως εντάσσονται οι περιοχές και οι εξής περιοχές: Ρέθυμνο, Πήδνα Κολινδρού, Δυρφίων Μεσσαπίων, Ανδραβίδας και Τεμπών.

Επιπρόσθετα των παραπάνω, ιδιαίτερα επικίνδυνη κρίνεται η κατάσταση στους δήμους: Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης. Στην Πάτρα η αύξηση αγγίζει το 53%.

Στις παραπάνω περιοχές θα ισχύσουν από αύριο το πρωί στις 6 τα εξής επιπλέον μέτρα:

– Αναστέλλεται η λειτουργία λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, προσωπικών υγιεινής, ΚΤΕΟ και πρακτορείων ΟΠΑΠ.

-Αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες. Ανοιχτά μόνο σε Μύκονο και Θήρας.

Στο κόκκινο εντάσσονται και η Θεσσαλονίκη καθώς και η Χαλκιδική.

Ειδικά για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ισχύουν τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Κυκλοφορία μόνο για τους έξι λόγους που γνωρίζουμε.
  • Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των λυκείων. Παραμένουν ανοιχτά Γυμνάσια και Δημοτικά.
  • Κλειστά τα καταστήματα το Σαββατοκύριακα
  • Ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή μόνο με με click away
  • Κομμωτήρια, καταστήματα υγιεινής, ΚΤΕΟ και ΟΠΑΠ λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
  • Τα Σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία, έως τις 5 το απόγευμα.
  • Η λειτουργία των λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα.

Οι τρεις αυτές περιοχές, Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης και η εξέλιξη της πανδημίας θα αξιολογείται καθημερινά