Βίντεο: Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας από όσα αναβίωσαν στην ιστορική Δημητσάνα (vd)

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας προκαλεί ένα εξαιρετικό βίντεο με στιγμιότυπα από όσα αναβίωσαν την παραμονή της 25ης Μαρτίου το βράδυ στην πρωτεύουσα του Δήμου Γορτυνίας και μπαρουταποθήκη του Έθνους, ιστορική Δημητσάνα.

Ο χρόνος γύρισε πίσω στα χρόνια της Επανάστασης. Τότε που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης και αυθόρμητα οι Δημητσανίτες βγήκαν στους δρόμους με δάδες στα χέρια για να διαδώσουν και να γιορτάσουν το χαρμόσυνο μήνυμα.

Σε μια λιτή εκδήλωση, λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών, χαιρέτισαν η Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγγελική Μπίρη και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης. Το μεστό πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Αρχ. Ιάκωβος Κανάκης. Εψάλη από όλους το απολυτίκιο «Τη Υπερμάχω» και ο Εθνικός Υμνος, βροντοφωνάζοντας στο τέλος «ΑΘΑΝΑΤΟΙ». Καθόλη τη διάρκεια ο ουρανός έλαμπε από την μαύρη Δημητσανίτικη μπαρούτη, αλλά ακόμα και νυφάδες χιονιού! Η εκδήλωση έκλεισε με ένα λεβέντικο κολοκοτρωνέίκο τραγούδι.

Συγχαρητήρια στον ταλαντούχο Θανάση K. Κουστένη, που για άλλη μια φορά αποθανάτισε μοναδικά το γεγονός αυτό!

Δείτε το βίντεο: