Γιαννόπουλος: Στέλνουν μπουλντόζες όχι για έργα, αλλά για να κατεδαφίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Γορτυνίας

Δεν έχουν περάσει ούτε 15 μέρες από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποδοκίμασε την πρόθεση του κ. Κούλη να κατεδαφίσει το ιστορικό Σχολαρχείο Βελημαχίου και ήδη στέλνει τις μπουλντόζες για να το γκρεμίσει. Κι άς κατηγορούσε ως συκοφάντη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βελημαχιτών κ. Κώστα Θωμά, ο οποίος προφητικά είχε εκδώσει Δελτίο Τύπου στο οποίο καλούσε τον κ. Κούλη να μήν στείλει μπουλντόζες στο Βελημάχι!

Ο κ. Κούλης εν γνώσει του παρανομεί:

Κατά παράβαση της νομοθεσίας που ορίζει ότι για οποιοδήποτε ενέργεια που αφορά κτίριο παλαιότερο των 100 χρόνων, ακόμα και άν δέν έχει χαρακτηριστεί μνημείο, απαιτείται έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Αναστηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αγνοώντας το σχετικό έγγραφο (17/12/20) της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων της Πάτρας, αλλά και το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Εργων (5/2/2021) που αναφέρει «Παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες για την προστασία του κτιρίου με τοποθέτηση ικριωμάτων και προστατευτικών στοιχείων, που θα αποτρέψουν την κατάρρευση», ως απάντηση στο κατάπτυστο έγγραφο που τους έστειλε (12/01/2021) ζητώντας να εγκρίνουν την κατεδάφιση του Σχολαρχείου.

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για προστασία του κτιρίου, όταν προσπάθησε, αποτυχημένα και εκ των υστέρων, να μεταθέσει την ευθύνη των επιλογών του στους δημοτικούς συμβούλους της Γορτυνίας.

Καταφεύγοντας «στα μουλωχτά» (χωρίς απόφαση και χωρίς άδεια) στον πρόθυμο εργολάβο κ. Φώτη Αθανασόπουλο να πάει αύριο, Σάββατο 13/2/2021, στο Βελημάχι και να κατεδαφίσει το Σχολαρχείο, όπως ευθαρσώς δηλώνει τόσο ο ίδιος ο εργολάβος, όσο και ο Πρόεδρος της κοινότητας Βελημαχίου Θόδωρος Χριστόπουλος, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παπαγιάννης. Μετά την «αυτοψία» που είχαν κάνει οι κ.κ. Κούλης και Αποστολόπουλος, έχουν κανονίσει και τις «λεπτομέρειες», όπως πού θα πάνε τις πέτρες από το ιστορικό κτίριο, το οποίο πεισματικά αρνούνται να υποβάλουν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για ανακατασκευή!

Η πολιτιστική κληρονομιά της Γορτυνίας φαίνεται ότι είναι βαριά για τους συνεταίρους, Κούλη και Αποστολόπουλο, και προσπαθούν να την κατεδαφίσουν! Αλλά δέν θα τους περάσει…

Για την Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών

Γιάννης Γιαννόπουλος