Γιώργος Παπαηλιού: «Είδα, Άκουσα, Ένιωσα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά  την επίσκεψή του  βουλευτή Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) Γιώργου Παπαηλιού στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης και την επικοινωνία του με τους ανθρώπους αυτών των περιοχών

Είδα, Άκουσα, Ένιωσα :

Επικεφαλής του έργου της κατάσβεσης-της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη Γορτυνία και στη Μεγαλόπολη ετέθησαν οι ντόπιοι κάτοικοι ιδίως των νεώτερων ηλικιών και οι εθελοντές  σε συνεργασία  με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι ζημίες που προκλήθηκαν στο φυσικό περιβάλλον, στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, σε κτίρια, σε αποθήκες, σε εξοπλισμό κτλ  αποτελούν τεράστιο πλήγμα για περιοχές απομονωμένες και μειονεκτούσες (όπως η Γορτυνία και η Μεγαλόπολη).

Η δημιουργία οικονομικής βάσης για την επιβίωση των ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές, συνιστά προτεραιότητα.

Για την ανασυγκρότηση, τη  βιώσιμη επιβίωση αυτών των περιοχών, την παραμονή και  δραστηριοποίηση των ανθρώπων σ΄ αυτές, απαιτείται η εκπόνηση ειδικών τοπικών αναπτυξιακών σχεδίων, με την αποφασιστική συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων. Και αυτό, διότι οι περιοχές αυτές έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και κατά συνέπεια προοπτικές ανάταξης.