Γορτυνιακή εορταστική διαδικτυακή συνάντηση Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγ/λεως!

Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως τελευταία έχει διοργανώσει εξαίρετες διαδικτυακές συναντήσεις με τίτλο «Διάλογοι μέσα στην εκκλησία». Αυτές αποτελούν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοσόφου πατέρα Ιακώβου Κανάκη.

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, σε συνεργασία και με την Παγγορτυνιακή Ένωση και την εφημερίδα «Γορτυνία», την προσεχή Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 9:00 μ.μ. προγραμματίζεται μια εορταστική διαδικτυακή συνάντηση Γορτυνιακών Συλλόγων και συμπατριωτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει αναφορά στα Χριστουγεννιάτικα λαογραφικά έθιμα του τόπου. Η Καθηγήτρια – Δρ. Φιλολογίας Δήμητρα Αγγελοπούλου θα αναφερθεί στα Χριστουγεννιάτικα έθιμα του τόπου μας, όπως τα έχει καταγράψει στο βιβλίο της «Δημητσάνα Λαογραφώντας τη Μνήμη».

Παράλληλα συμπατριώτες ερμηνευτές, μεταξύ αυτών οι Γορτύνιοι Διαμαντής Ρουμελιώτης και Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, θα τραγουδήσουν μωραϊτικα τραγούδια, ενώ θα τους συνοδεύει ο Γιώργος Δαλιάνης με το κλαρίνο και τη φλογέρα του.

Αυτές τις διαφορετικές γιορτές μας βρίσκουν όλους μακριά. Ας είναι αυτή μια όμορφη ευκαιρία να ανταμώσουμε διαδικτυακά, να γίνουμε όλοι μια παρέα, να ανταλλάξουμε ευχές και να ευχηθούμε του χρόνου να βρεθούμε από κοντά!

Η διαδικτυακή συνάντηση  θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα της Αδελφότητας Δημητσανιτών.

Για όσους συμπατριώτες επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να μπουν στον παρακάτω σύνδεσμο του Zoom με τους κωδικούς που αναφέρονται:

https://us02web.zoom.us/j/83315714651?pwd=QkhnSThHaGVXU25CejhpWGRxdEJuQT09

Meeting ID: 833 1571 4651
Passcode: 157060