Γορτυνιακή συμβολή στο χρυσό της κολύμβησης για την Ελλάδα!

Η 26χρονη αθλήτρια από τα Χανιά Αννα Ντουντουνάκη, έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στην «Ντούνα Αρένα» της Βουδαπέστης η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναδείχθηκε πρώτη στα 100 μ. πεταλούδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, γράφοντας ιστορία για την κολύμβηση και τον ελληνικό αθλητισμό!

Στην επιτυχία της αυτή έχει συμβάλλει και ένας Γορτύνιος! Και αυτός είναι ο προπονητής της, Τάσος Καράμπελας, γιος του Κωνσταντίνου και της Θεοδώρας, από το Βυδιάκι Γορτυνίας. Μάλιστα οι περισσότεροι στην Κάτω Γορτυνία θα τον θυμούνται για τις συμμετοχές του στα Τουρνουά Μπάσκετ που διοργανώνονται κάθε χρόνο στον τ.Δήμο Κοντοβαζαίνης.

Ο ίδιος είναι αρχηγός της ομάδας του Βυδιακίου, με την οποία έχει καταφέρει να κατακτήσει 6 κύπελλα για το χωριό του! Ο Τάσος διακρινόταν δε από όλους τους συμπαίκτες αλλά και τους αντιπάλους του για  το ήθος του, τον ευγενικό του χαρακτήρα, αλλά και την αθλητική του άμιλλα.

Απονομή του Κυπέλλου στην ομάδα του Βιδιακίου στο Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου Γορτυνίας

Αξίζει δε αναφέρουμε ότι η Άννα Ντουντουνάκη αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στη Βραζιλία. Ο Τάσος Καράμπελας ανέλαβε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια το 2017, μαζί με τον γυμναστή της Λάζαρο Αβίντογλου. Όπως έχει η ίδια πει σε συνεντεύξεις της, οι δύο αυτοί άνθρωποι της έδειξαν το δρόμο για το πως να φέρνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Η ίδια έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο ήδη από τον Ιούλιο του 2019, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που είχε πραγματοποιηθεί στην Ν.Κορέα. Τότε κατάφερε να πάρει την πρόκριση πρώτη από όλους τους Ελληνες αθλητές.

Ο Τάσος Καράμπελας μίλησε στη «Γορτυνία» και δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την μεγάλη αυτή επιτυχία. Όπως μας είπε μαζί με την Άννα είχαν δουλέψει πολύ σκληρά σε μια χρονιά μάλιστα που είχε αναρίθμητες δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως η τακτική που ακολούθησαν ήταν σωστή, ενώ η Άννα το πίστεψε και πάλεψε πολύ, προκειμένου να έρθει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος επιθυμεί να αφιερώσει την μεγάλη αυτή νίκη στη γυναίκα του, στην κόρη του που είναι μόλις 10 μηνών, στην Ομοσπονδία και σε όλους τους Έλληνες προπονητές που συσπειρώθηκαν για γίνουν πραγματικότητα αυτές οι μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα που έχουν πλέον μπροστά τους είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Βασίλειος Αθ. Κουτρουμάνος