Γορτύνιος διπλωμάτης ηγείται των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία!

Ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Η τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020, στην Άγκυρα. Οι συνομιλίες εστιάστηκαν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων σε πολιτικό επίπεδο από την Τουρκία είναι ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σεντά Ονάλ, ενώ από την Ελλάδα θα είναι ο Γορτύνιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, γιος των αειμνήστων Καρδαριτσιωτών Θεοδώρου Δεμίρη και Λεμονίτσας Ηλιοπούλου.

Πρόκειται για έναν εκ των διακεκριμένων Ελλήνων Διπλωματών, ο οποίος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου το καλοκαίρι του 2019. Αξίζει να σημειώσουμε ότι εισήλθε στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών  το 1981 και ορκίστηκε Διπλωματικός Ακόλουθος το 1982. Έκτοτε έχει θητεύσει σε πολλές νευραλγικές θέσεις. Μεταξύ άλλων το 2008 τοποθετήθηκε στις Βρυξέλλες ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και Πρέσβης στη Ε.Ε. με καθήκοντα Εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας, ενώ το 2013 ορίστηκε ως Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιταλία, όπου και παρέμεινε για 5 χρόνια.

www.e-gortynia.gr – Εφημερίδα Γορτυνία