Δήμος Μεγαλόπολης: Εκδήλωση προς τιμή του Νικηταρά (ph)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 εκδήλωση προς τιμή του ήρωα του 1821, Νικηταρά, στην Κοινότητα Τουρκολέκα του Δήμου Μεγαλόπολης.

Ο Νικηταράς (Νικήτας Σταματελόπουλος) είναι μια εξέχουσα και ηρωική φυσιογνωμία του επαναστατικού αγώνα του 21. Ανιψιός του Θ.Κολοκοτρώνη ήταν ευρύτερα γνωστός σαν δεξί του χέρι. Έμεινε γνωστός και μέσα από το ψευ δώνυμό του, ως ο Τουρκοφάγος.

Η συμμετοχή του στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν πλουσιότατη. Ήταν από τους πρώτους που συμμετείχε στην επανάσταση, από τις πρώτες στιγμές της. Πήρε μέρος και πρωταγωνίστησε σε πολλές μεγάλες και νικηφόρες μάχες: Βαλτέτσι, Δολιανά, Τριπολιτσά, Δερβενάκια, Αγιονόρι, Άγιος-Σώστης.

Παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μανιάτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κα. Γεωργία Παναγοπούλου, ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού κ. Νικόλαος Αλιγιάννης, ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Κωνσταντίνος Τάγκας, ο Υποπυραγός κ. Χρήστος Αγγελόπουλος,, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τουρκολέκα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Τον Πανηγυρικό εκφώνησε ο φιλόλογος κ. Νικήτας Σταματελόπουλος και Τελετάρχης ήταν η κα. Γιωργία Πίσπα. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

Εκ του Δήμου Μεγαλόπολης