Δράσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μουσείο Υδροκίνησης!

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), διοργανώνει δράσεις για τους μικρούς φίλους στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Αναλυτικά:

  • «Ας το πάρει το ποτάμι»Εκπαιδευτική δράση για σχολικές ομάδες

Από την Τετάρτη 6 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου (ώρες 11:00-12:30) μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από εκπαιδευτικά πειράματα και ασκήσεις δραματοποίησης, να αναγνωρίσουν τον ρόλο του νερού για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Η δράση προσαρμόζεται ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα, κατόπιν απαραίτητης προσυνεννόησης με το Μουσείο.

  • «Ο Συννεφόγατος»- Θεατρικό δρώμενο από το Τρένο της Χαράς

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου (ώρα 20:30), το Τρένο της Χαράς «αποβιβάζει» στο Μουσείο τα παιδιά που συμμετέχουν σε εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού της Μεγαλόπολης για να παρουσιάσουν στα παιδιά της Δημητσάνας το θεατρικό δρώμενο «Ο Συννεφόγατος». Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη (υποψήφιο για το διεθνές βραβείο Άντερσεν το 2012).

Τι θα συμβεί όταν ένα μοναχικό σύννεφο που όλο αλλάζει σχήματα γίνεται μια μέρα άσπρος γάτος, «συννεφόγατος», πιάνεται απ’ την ουρά χαρταετού και κατεβαίνει στη Γη;

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).