Εγκαινιάστηκε η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στην Τρίπολη

Με στόχο να γίνει θεσμός για την πόλη, εγκαινιάστηκε η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, το βράδυ της Παρασκευής (29/10/2021), στην πλατεία Άρεως.

Ο Δήμος Τρίπολης, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεργασία με το TwoSideCityProject, διοργάνωσαν Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα «TRIPOLITSA – ISO 200».

Στο κοινό της πόλης, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη ανοιχτή υπαίθρια έκθεση φωτογραφίες που προκρίθηκαν από το κοινό μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τυπωμένες σε μεγάλη διάσταση 3Χ3, σε εσωτερικά φωτιζόμενα πάνελ, που τοποθετήθηκαν σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της έκθεσης είναι ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης από την Αρκαδία, Νίκος Φλώρος.

Αρχικά, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια της έκθεσης. «Οι πραγματικά αριστουργηματικές φωτογραφίες θα κοσμούν την πόλη μας το επόμενο διάστημα και έχουν επιλεγεί με την ψήφο του κοινού. Ο διαγωνισμός είχε στόχο την αποτύπωση των στοιχείων που έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Οι ψήφοι του κόσμου άγγιξαν τις 23.000 και αυτό αποδεικνύει την επιτυχία του διαγωνισμού. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον κ. Νίκο Φλώρο, τον κ. Βαγγέλη Κύρη, τον κ. Βασίλειο Κουτρουμάνο και τον κ. Γιώργο Καραγιάννη.»

Στη συνέχεια, ο Νίκος Φλώρος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη ο οποίος δέχθηκε να γίνει αυτή η πρωτότυπη έκθεση που δεν έχει οργανωθεί ξανά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, μίλησε για την ιδιαιτερότητα της έκθεσης με τα φωτιζόμενα πάνελ, ενώ δήλωσε συγκινημένος διότι από την Πλατεία Άρεως ξεκίνησε την καριέρα του. «Αυτός ο φωτογραφικός διαγωνισμός θα ξεκινά κάθε χρόνο από τον Ιούνιο και θα τελειώνει τον Νοέμβριο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης τόνισε: «Από την αρχή της θητείας μας είχαμε πει ότι στόχος είναι η Τρίπολη να αποκτήσει εξωστρέφεια μέσα από τον Πολιτισμό.

Αυτό που λείπει είναι να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια και να αποκτήσει ο Δήμος μας πολιτιστική ταυτότητα και να μπορέσει να αναδείξει το πολιτιστικό προϊόν.

Ξεκινήσαμε ενθαρρυντικά αλλά προέκυψε η πανδημία και τα lockdown με αποτέλεσμα να μην γίνονται εκδηλώσεις.

Φέτος, ήταν μία ευκαιρία η Τρίπολη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια.

Ο Δήμος Τρίπολης σχεδίασε το καλύτερο πρόγραμμα από όλους τους δήμους της χώρας, ξεκίνησε από τον Μάιο και θα συνεχιστεί ως  το τέλος της χρονιάς. Στόχος ήταν η Τρίπολη να μπει στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας.

Όταν με επισκέφθηκε ο Νίκος Φλώρος που είναι διεθνούς φήμης καλλιτέχνης και τιμά την περιοχή, αγαπά την Τρίπολη και θέλει να προσφέρει ανιδιοτελώς στον Πολιτισμό του Δήμου μας και στην περιοχή μας γενικότερα, αποδεχθήκαμε με  ενθουσιασμό την πρότασή του και κατορθώσαμε η έκθεση να ξεκινήσει σήμερα, μία έκθεση μοναδική στο είδος της.

Τα φωτιζόμενα πάνελς έχουν απλωθεί σε όλο το μήκος του κέντρου της Τρίπολης. Θέλουμε να γίνει θεσμός, σε ετήσια βάση.

Να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στον Νίκο Φλώρο για τη συνεργασία του και την αγάπη του για την πόλη.

Οι ιδέες του είναι αστείρευτες και εμείς θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όλα τα projects που μας είχε προτείνει.»

Στο τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού δώρισαν στον κ. Φλώρο ένα αντίγραφο μεταλλίου αφιερωμένο στην Άλωση της Τριπολιτσάς από το Ιστορικό Μουσείο.