Εγκαταστάθηκε εργολάβος στην «Κουκούλα» Τροπαίων! (ph)

Με την εγκατάσταση εργολάβου στη θέση ΚΟΥΚΟΥΛΑ Τροπαίων, άρχισαν τα έργα κατασκευής πέτρινου ΘΕΑΤΡΟΥ στην ιδιόκτητη έκταση 32 στρεμμάτων του Συλλόγου Τροπαιατών, που θα είναι επισκέψιμο καθημερινά από όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Το πέτρινο ΘΕΑΤΡΑΚΙ με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις στη μαγευτική ΚΟΥΚΟΥΛΑ ανατολικά των Τροπαίων, που εκτός από τον πολιτιστικό του ρόλο, θα προσφέρει στον επισκέπτη τη θέα του πανέμορφου αμφιθεατρικού χωριού μας με έναν πλατύ ορίζοντα και επιπλέον την απόλαυση των υπέροχων δειλινών του, παίρνει σάρκα και οστά, μετά από πολύχρονες προσπάθειες του Συλλόγου Τροπαιατών με τη βοήθεια των μελών και των φίλων του.

Ο Σύλλογος μέχρι τώρα εργάστηκε και ολοκλήρωσε ενδεικτικά τα ακόλουθα επίπονα και χρονοβόρα προκαταρκτικά βήματα, με επιμέρους ενέργειες :

1) Αποκατάσταση πρόσβασης με δρόμο προς το Θέατρο,  2) Δωρεά ιδιωτών προς το Σύλλογο όμορων εκτάσεων, 3) Συνένωση δωρεών και εκπόνηση τοπογραφικών σχεδίων της συνολικής έκτασης, 4) Αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων, 5) Ανεύρεση φόρμουλας για συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας μέσω χρησιδανείου, 6) Συμμετοχή του Συλλόγου στο ΤΑΠ-ΤΟΚ ως μέλος, 7) Εκπόνηση αρχιτεκτονικών και ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, 8) Δημιουργία φακέλου του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γορτυνίας, 9) Υποβολή του φακέλου μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για χρηματοδότηση από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020» μέσω ΤΑΠ-ΤΟΚ, 10) Έγκριση χρηματοδότησης προϋπολογισμού 184.981,87 €, 11) Αλλεπάλληλες εγκρίσεις από Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, 12) Εγκρίσεις από το ΤΑΠ-ΤΟΚ, 13) Δημοπράτηση του έργου, 14) Διαδικασία ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

Η προσφορά των συμπατριωτών μας ήταν καταλυτική για την έναρξη του εγχειρήματος αυτού, δεδομένου ότι ο Σύλλογος στερείται χρημάτων. Τους ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση από όλους μας.

Για την ολοκλήρωση του έργου (διαμόρφωση εισόδου, φωτισμός δρόμου πρόσβασης, δεντροφυτεύσεις, κιόσκια, παγκάκια, βρύσες, μονοπάτια, μπαλκόνι θέασης κλπ) ευελπιστούμε στο αγκάλιασμα της προσπάθειας και την οικονομική βοήθεια από τους απανταχού Τροπαιάτες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τροπαιατών εύχεται σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, υγεία, χαρά, αγάπη με δημιουργία και ελπίδα για το μέλλον.

Δ.Σ. Συλλόγου Τροπαιατών

Εφημερίδα «Γορτυνία» – e-gortynia.gr