Εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας στο Πυρρή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΡΗ
Αγαπητοί συγχωριανοί θέλω να σας ενημερώσω οτι λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη τοσο στα διπλανά χωριά αλλα και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο , έκρινα αναγκαίο να δημιουργηθεί άμεσα στην κοινότητα μας μια εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας . Η ανταπόκριση των κατοίκων και φίλων στο κάλεσμα μου ηταν αμεση και αρκετά μεγάλη , καθως χθες το απόγευμα μαζεύτηκαν στην είσοδο του χωριου άτομα καθε ηλικίας , ορισμένοι με τρακτέρ και αγροτικά με βυτία νερού .
Τους ενημέρωσα για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να πάρουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς,εξοπλισμός κατάσβεσης , σημείο συνάντησης ,και συγκέντρωσης σε περίπτωση εκκένωσης , περιπολίες την νύχτα κλπ .Επίσης τους ανέφερα οτι έχουν υποχρέωση να καθαρίσουν άμεσα τα χόρτα απο τα οικόπεδα εντός του χωριού και να κλαδεψουν τα δέντρα που εξέχουν απο τα κτήματα τους κατα μήκος των αγροτικών δρόμων , σύμφωνα με τις σχετικές ειδοποιήσεις του δήμου μας .Σε περίπτωση αμέλειας -αδιαφορίας θα κινηθούν οι προβλεπόμενες σχετικές διαδικασίες .
Τέλος εύχομαι και ελπίζω να μην ζήσουμε και εμείς την λαίλαπα της πυρκαγιάς για αυτό <<Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν >>
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος της κοινότητας
Γιάννης Στρίκος
Πυρρή 8/8/21