Εκτίμηση της κατάστασης αναφορικά με τον κορονοϊό covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η εκτίμηση της κατάστασης που βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά την διασπορά του κορονοϊού covid-19 αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε το πρωί σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενη επιβάρυνση στην Αργολίδα, καθώς -στην περιοχή των Διδύμων, ιδιαίτερα- διαπιστώθηκαν κρούσματα σε ντόπιους, σε εργάτες γης τρίτων χωρών, καθώς και σε ρομά. Καταγράφηκε, επίσης η αύξηση περιπτώσεων που εμφανίζεται  και στην Αρκαδία, λόγω των κρουσμάτων σε στρατεύσιμους σε στρατόπεδο της περιοχής της Τρίπολης.

“Η κατεύθυνσή μας ως Περιφέρεια είναι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε ζητήσει ο ΕΟΔΥ. Παρεμβαίνουμε -παρέχοντας είτε μέσα, είτε προσωπικό, είτε πιστώσεις- όπου και όπως μας ζητήσει ο εν λόγω φορέας, στο πλαίσιο επικούρησης των προσπαθειών που καταβάλλονται” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας τόνισε παράλληλα, ότι “παρά την γενικά καλή κατάσταση που καταγράφεται -μέχρι τώρα- στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά την διασπορά του κορονοϊού, η περιφερειακή Αρχή σε κάθε περίπτωση συντάσσεται με την εθνική στρατηγική την οποία υπαγορεύει η κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα του lockdown που έχει επιβληθεί πανελλαδικά”.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στη σημερινή σύσκεψη υπογραμμίστηκε ότι τα στελέχη της Περιφέρειας οφείλουν να είναι μεταξύ των πρώτων που θα πρέπει να εμβολιαστούν -όταν φθάσει στη χώρα μας το εμβόλιο- δίνοντας έτσι το παράδειγμα για τους πολίτες.

“Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι να εμβολιαστούν, καθώς όπως διαφαίνεται το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος αναχαίτισης της πανδημίας” επισήμανε ο περιφερειάρχης καταλήγοντας.