ΕΛΤΑ: Ειδικά φιλοτελικά προϊόντα για τα 200 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς (ph)

Τα ειδικά φιλοτελικά προϊόντα, για την 200ή Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, παρουσιάστηκαν από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης.

Η εκδήλωση άνοιξε με τραγούδι από την Νάντια Καραγιάννη, ενώ στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα. Ελένη Καρούντζου, σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης που ο Δήμος μας σε συνεργασία με τα ΕΛ.ΤΑ εκδίδει δύο συλλεκτικά επετειακά γραμματόσημα, τα οποία πάντα θα μας υπενθυμίζουν τους αγώνες εκείνης της εποχής και τον Αρχιστράτηγο του Αγώνα, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

Στην εκδήλωση παρέστη ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Βλάσης ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία για την Τρίπολη, με τη συμβολή των ΕΛ.ΤΑ. Ακολούθως, χαρακτήρισε «πολύ ποιοτικές» τις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης, κάτι που οφείλεται στον Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη και στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου.

Αμέσως, μετά ο Δήμαρχος Τρίπολης,κ. Κώστας Τζιούμης, σημείωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης τόλμησε να ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων – δράσεων που ξεκίνησαν τον Μάιο και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2021, ενώ κάποιες από αυτές θα μεταφερθούν την επόμενη χρονιά. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, με την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Για την εκδήλωση των ΕΛ.ΤΑ., ο κ. Κώστας Τζιούμης σημείωσε ότι μετά από προτροπή και πρώτη επαφή του κ. Κώστα Βλάση με τον κ. Λάζαρο Λαζαρίδη Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Φιλοτελισμού των ΕΛ.ΤΑ, ξεκίνησε αυτή η συνεργασία, που οδήγησε στην έκδοση των φιλοτελικών προϊόντων: «Η συνεργασία και η συνέργεια του Δήμου Τρίπολης με τα ΕΛ.ΤΑ. αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το ιστορικό γεγονός της Άλωσης Τριπολιτσάς».

Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Φιλοτελισμού των ΕΛ.ΤΑ κ. Λάζαρος Λαζαρίδης παρουσίασε τα φιλοτελικά προϊόντα που αποτυπώνουν και τιμούν μια από τις πιο σημαντικές και καίριες στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας που ανέδειξε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ως ηγετική μορφή του Απελευθερωτικού Αγώνα.
Πρόκειται για ένα Φυλλαράκι με τέσσερα Αυτοκόλλητα Προσωπικά Γραμματόσημα καθώς και ένα Αριθμημένο Ειδικό Συλλεκτικό Λεύκωμα που περιλαμβάνει – εκτός από τα γραμματόσημα – και έναν Ειδικό Αναμνηστικό Φάκελο με αναμνηστική σφραγίδα.
Στα προϊόντα απεικονίζονται η λιθογραφία του Peter von Hess (1792-1871), «O Κεφάλας υψώνει τη σημαία της Ελευθερίας στα τείχη της Τριπολιτσάς» και το πορτρέτο του πρωτεργάτη της Άλωσης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη. Η προσαρμογή έγινε από τη Μαρίνα Λασιθιωτάκη. Τα ΕΛ.ΤΑ ευχαριστούν το Μουσείο Μπενάκη καθώς και τον κ. Γ.Ρόρρη για την παραχώρηση των έργων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.