Ενδιαφέρον για τη Γορτυνία έδειξε η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στη Philoxenia

Την διάθεση του ΕΟΤ για την υποστήριξη της Γορτυνίας και την περαιτέρω ανάδειξή της ως τουριστικό προορισμό, τόνισε η πρόεδρος του Οργανισμού Άντζελα Γκερέκου σε συνάντηση – συζήτηση με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Γορτυνίας Πάικου Αναγνωστόπουλου και του συμβούλου δημάρχου Γορτυνίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στα εγκαίνια της 36ης Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη.
Η πρόεδρος του ΕΟΤ, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θεματικό αφιέρωμα του δήμου Γορτυνίας στην Philoxenia, που είναι τα Μοναστήρια της Γορτυνίας ως ιστορικός και θρησκευτικός προορισμός, και σημείωσε ότι υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον και προτεραιότητα από τον Οργανισμό Τουρισμού.
Τα στελέχη του δήμου διατύπωσαν μετέφεραν και την πρόσκληση του δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη να επισκεφθεί την περιοχή, όποτε το πρόγραμμά της το καθιστά δυνατόν και η κυρία Γκερέκου την αποδέχθηκε με χαρά.
Πιο αναλυτικά, η πρόεδρος του ΕΟΤ χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα και προς την σωστή κατεύθυνση την πολιτική προβολής του Ιστορικού και Μοναστηριακού τουρισμού του δήμου Γορτυνίας, τονίζοντας μάλιστα ότι μαζί με τα εξαιρετικού προορισμού πετρόχτιστα, ιστορικά και μέσα σε θαυμάσια φύση χωριά της, μπορούν να στοχεύσουν με επιτυχία στον τουρισμό, 12 μήνες το χρόνο. Μαζί, τα ποτάμια και οι δραστηριότητες σ’ αυτά, τα υψηλής αξίας προϊόντα της περιοχής, τα μονοπάτια, η γαστρονομία και η αυθεντικότητα καθιστούν την Γορτυνία ελκυστικό προορισμό και με τα δεδομένα του σήμερα, που διαμορφώθηκαν και προβάλλονται μέσα από την υγιεινομική κρίση που βιώνουμε. Τουρισμός εμπειρίας και αυθεντικότητας τόνισε κ. Γκερέκου, που υπάρχει που συναντάται στην Γορτυνία και μπορεί να προβληθεί επιπλέον, προσελκύοντας μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.