Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η διαδικτυακή ετήσια Γενική Συνέλευση των Ανθέων της Πέτρας (ph)

Ήταν ένα στοίχημα! Ένα από τα πολλά που έχει βάλει το σωματείο μας… Έχοντας απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετώπιζαν αρκετά μέλη μας, αλλά και την αναγκαιότητα που υπήρχε να ζωντανέψει ο διάλογος και η συζήτηση ανάμεσα στα μέλη μας το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Ανθέων της Πέτρας μέσω τηλεδιάσκεψης την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Και το στοίχημα κερδήθηκε! Περισσότερα από 30 μέλη μας συμμετείχαν στη Συνέλευση , η οποία στην έναρξή της εξέλεξε ως πρόεδρό της τον Ανδρέα Μανιάτη που είχε αναλάβει και το κύριο μέρος της διοργάνωσης και τη Μαρία Μόσχου ως γραμματέα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Τσιαούσης παρουσίασε τον απολογισμό δράσης του Συμβουλίου αναδεικνύοντας τους κυριότερους διαχρονικούς άξονές της , αλλά και νέους που σχετίζονται με την επικαιρότητα. Επιγραμματικά οι άξονες στους οποίους αναφέρθηκε είναι:

  • Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πέτρας
  • Προετοιμασία φακέλων για την ανακήρυξη σημαντικών   κτισμάτων παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ως μνημείων
  • Σχεδιασμός δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
  • Ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού του σωματείου
  • Ανάπτυξη των συλλογών των Ανθέων
  • Ειδική έκδοση το καλοκαίρι του 2020: «Τα Άνθη την εποχή της πανδημίας»

Αρκετοί από αυτούς τους άξονες θα αποτελέσουν τον κεντρικό πυρήνα των δράσεων του σωματείου μας και αυτή τη χρονιά όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανθέων, ο οποίος κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του ΔΣ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, τα μέλη και τους φίλους του σωματείου για τη συγκινητική υποστήριξή τους και ιδιαίτερα όλους και όλες που έλαβαν μέρος στη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση. Ακολούθως ο ταμίας του σωματείου Τριάδης Τσαφαράς παρουσίασε αναλυτικά τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό και την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, ενώ η Γραμματέας του ΔΣ Αγγελική Αναστοπούλου και το μέλος Ανδρέας Μανιάτης στη διαδικασία της συζήτησης παρουσίασαν ορισμένους ιδιαίτερους τομείς της δράσης μας (χαρακτηρισμός μνημείων και ψηφιοποίηση αρχείων). Ο πλούσιος απολογισμός πυροδότησε μια πολύ ζωντανή συζήτηση για την «επόμενη μέρα», στην οποία συμμετείχαν με τον πλούτο της σκέψης τους μέλη μας, όπως ο πρόεδρος του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ Σταύρος Μπένος, ο Γιώργος Κατσιούφης, ο Νίκος Στασινάκης, ο o Λεωνίδας Κυριαζάκος, ο πρόεδρος του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας Τάκης Λάμπρος, ο Θωμάς Μπαμπάλης κ.ά.

Η πρώτη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση των Ανθέων ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του απολογισμού δράσης και του οικονομικού απολογισμού αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

 anthitispetras.gr