Επείγουσα ειδοποίηση από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Γορτυνία

Κάτοικοι της Γορτυνίας νωρίτερα έλαβαν επείγουσα ειδοποίηση στα κινητά τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η ειδοποίηση εστάλη από το 112.

Μάλιστα, σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, αναφέρονται τα εξής:

“Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη (9-12-2021) τροποποιείται και αναβαθμίζεται σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο (11-12-2021) είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Α. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ιόνιο, την Hπειρο και τη δυτική

Στερεά. Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Β. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Γ. Σημειώνεται ότι το πέρασμα της διαταραχής από την ανατολική Στερεά (Εύβοια και Αττική) προσδιορίζεται τις απογευματινές – πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς να προβλέπονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Αργά το απόγευμα σήμερα συγκλήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη ευρύτατη σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, στην οποία την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές.