Επετειακή εκδήλωση στην Ηραία!

 

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), θα οργανώσουν τον καθιερωμένο επετειακό εορτασμό για τα 197 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης στην Ηραία (Παλούμπα-Αγιονέρι), στις 18 Μαρτίου 2018  και σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης προς τους Γορτύνιους επαναστάτες, οι οποίοι στις 20 Μαρτίου 1821 τέλεσαν δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του χωριού Παλούμπα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν περί τους 860 υπό την αρχηγία των Δημήτρη και Γιωργάκη Πλαπούτα στο χωριό Μπέτσι (Αγιονέρι), όπου και διακήρυξαν την απόφαση τους να αγωνιστούν για την Εθνική Ελευθερία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Τοπική Κοινότητα  ΠΑΛΟΥΜΠΑ

7.00 π.μ.   Θεία Λειτουργία

10.00 π.μ.-Δοξολογία στον ιστορικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία

-Ομιλία με ιστορική αναδρομή από την κυρία Μαρία Λιακάκη ιστορικό, υποψήφια διδάκτορα Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

-Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Στρατηγού Δημήτρη Πλαπούτα

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής

-Εθνικός Ύμνος

-Παραδοσιακοί χοροί και ιστορικά τραγούδια από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας «Κων /νος Παπαρρηγόπουλος»

 

Τοπική Κοινότητα ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ (ΜΠΕΤΣΙ)

12.00  μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση

-Χαιρετισμός Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου

-Χαιρετισμοί επισήμων προσκεκλημένων

-Πανηγυρικός της ημέρας με θέμα: «Οικογένεια Πλαπούτα και Ελληνική Επανάσταση: Από το χθές στο σήμερα», από την κυρία Κωνσταντίνα Ν. Ζευκιλή, φιλόλογο-γλωσσολόγο (B.A., M.Ed.), εξειδικευμένη σύμβουλο επικοινωνίας (Μ.Α.), υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων Παγγορτυνιακής Ένωσης.

-Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Αγωνιστών του ‘21

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής

-Εθνικός Ύμνος

-Παραδοσιακοί χοροί και ιστορικά τραγούδια από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας «Κων /νος Παπαρρηγόπουλος»