Επιμένει ο Νίκας και υπόσχεται ότι θα βρει λύση για την παράκαμψη Λαγκαδίων!

Το θέμα του πολύπαθου δρόμου Τρίπολης – Βυτίνας  – Αρχαίας Ολυμπίας με την παράκαμψη Λαγκαδίων βρέθηκε πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου. Σε συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης που έδωσε μετά ο Π.Νίκας παρουσίασε τα αποτελέσματα των επαφών του που είχε στην ΑΘήνα τόσο με τον Υπουργό Υποδομών καθώς και με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αναφορικά με το έργο της παράκαμψης Λαγκαδίων σημείωσε ότι το έργο δεν έτοιμο μελετητικά και υπάρχουν προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Πρόσθεσε όμως χαρακτηριστικά: «Το έργο της παράκαμψης Λαγκαδίων υπόσχομαι ότι θα ενταχθεί από εμάς στο ΕΣΠΑ, είτε αυτό που είναι σε εξέλιξη αν έχουμε τις ολοκληρωμένες μελέτες μέχρι τον Απρίλιο – Μάιο, είτε στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027 που αρχίζει σε 4 ημέρες»

Σημειώνουμε πάντως ότι σε επίκαιρη σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή (11.12) ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής αποκάλυψε ότι το αίτημα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων απορρίφθηκε λόγω χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια και για το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα στην αγόρευσή του ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν είναι ένα «έργο εθνικής σημασίας» και για αυτό πρέπει πρώτα να ασχολείται η Περιφέρεια, προκρίνοντας την ένταξη ενός κομματιού του έργου στα ΠΕΠ των περιφερειών αλλά και αναζητώντας άλλους τρόπους χρηματοδότησης.