Ετελέσθη σήμερα το μνημόσυνο του μακαριστού Ιερεμία στη Δημητσάνα (φωτό)

Σε κλίμα συγκινήσεως ετελέσθη σήμερα, Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, το Τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυσέβαστου και αειμνήστου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Δημητσάνας

Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σπάρτης και Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ.Ευστάθιος. Συγχοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ.Διονύσιος.

Για την προσωπικότητα του αειμνήστου Ιεράρχη αναφέρθηκαν με επιμνημόσυνους λόγους ο Σεβ.Μητροπολίτης Κορίνθου καθώς και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών Αθανάσιος Μαγουλιανίτης.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης και τοπικοί φορείς. Την Παγγορτυνιακή Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Πλέσσιας και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Αγγελακόπουλος.

Αύριο, Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, θα τελεστεί Μνημόσυνο και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως και θα ακολουθήσει τρισάγιο στον Τάφο του.

Ε.Μ.