Ετοιμάζεται η προγραμματική σύμβαση σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου “Μίκης Θεοδωράκης” στη Ζάτουνα

Το Γεράκι στη Λακωνία θα επισκεφθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να υπογράψει προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.
Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην επόμενη φάση της λειτουργίας της δομής διδασκαλίας υφαντικής τέχνης που εγκαινιάστηκε φέτος το καλοκαίρι με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη.
Εξ άλλου, Κυριακή 19 του μήνα, θα εγκαινιαστεί το κτήριο της ζωοαγοράς, στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, “ένα έργο βαλτωμένο και αναξιοποίητο εδώ και μία 20ετία περίπου”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Π. Νίκας.
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι τρέχουν ήδη οι διαδικασίες για την προγραμματική σύμβαση που αφορά στη λειτουργία του Μουσείου Δασικής Ιστορίας του Μαινάλου, στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, ενώ προωθείται επίσης και προγραμματική σύμβαση σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου “Μίκης Θεοδωράκης” στη Ζάτουνα.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ