Η Αρκαδία στην “κίτρινη” περιοχή στο νέο χάρτη – Πως θα λειτουργούν τα καταστήματα σε κάθε περιοχή

Επανέρχεται από το πρωί του Σαββάτου 31.01 ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό. Τις περιοχές όπου ισχύουν διαφορετικά μέτρα, τα οποία πλέον χωρίζονται σε δύο επίπεδα, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο, ανέφερε αναλυτικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Έτσι, διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α’- επιτήρησης (με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου (με κόκκινο χρώμα και) στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

Το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιφερειακής ενότητας καθορίζεται από το επιδημιολογικό της φορτίο.

Η Αρκαδία είναι στο επίπεδο Α – Επιτήρησης (κίτρινη ζώνη).

Στην “κίτρινες” περιοχές τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως μέχρι σήμερα. Οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις αγορές τους εντός δύο ωρών.

Σε όλη την επικράτεια θα λειτουργούν με προκαθορισμένο ραντεβού τα κομμωτήρια, οι υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ, τα ΚΤΕΟ, ενώ προστίθεται η η λειτουργία των ΟΠΑΠ (εκτός περιοχών επαυξημένου κινδύνου) με τους υπάρχοντες κανόνες για τα επιτρεπόμενα άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις “κόκκινες” περιοχές, όπως είναι η Αττική, τα καταστήματα θα λειτουργούν ως εξής:

– Το σύνολο της αγοράς θα λειτουργεί με το click away

– Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και τα χαρτο- βιβλιοπωλεία, θα εφαρμόζεται η μέθοδος του Click Inside, κατόπιν ραντεβού με τους ιδιοκτήτες.