Η αχρήστευση της Γέφυρας Πατσουριάς ταλαιπωρεί κατοίκους Τουμπιτσίου (φωτό)

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν 12-13 Δεκεμβρίου στη Γορτυνία σημειώθηκε σημαντική υποχώρηση στη γέφυρα Πατσουριάς (κατασκευής 1960), που ενώνει τον οικισμό Τουμπιτσίου με τον κάμπο του Λάδωνα με τοπωνύμιο ΖΑΜΠΑΣ. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε μια μικρή κοιλιά στη μέση της γέφυρας, που ενδεχομένως την καθιστά ετοιμόρροπη. Για αυτό διεκόπη άμεσα η διέλευση οχημάτων, ενώ ακόμα και η διέλευση των πεζών καθίσταται επικίνδυνη.

Όπως μας ενημέρωσε όμως ο Γιάννης Δασκαλόπουλος, που είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τουμπιτσιωτών, από την πλευρά της Περιφέρειας υπήρξε αδιαφορία για τον καθαρισμό του ποταμού, παρόλο που όπως τους επεσήμανε ο Περιφερειάρχης η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη. Στις 14.12 κλιμάκια από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκαναν αυτοψία στη γέφυρα, όμως έκτοτε δεν υπήρξε καμία  εξέλιξη.

Σημειώνουμε δε ότι πέραν της γέφυρας, προς οικισμό Ζάβετη, διαμένουν τέσσερις οικογένειες που πλέον καθίσταται δύσκολη η μετακίνησή τους, μέσω της αγροτικής οδού προς Βούτση – Λάδωνα. Η αχρήστευση της γέφυρας απέκοψε εντελώς από το υπόλοιπο χωριό τέσσερις ηλικιωμένους, με προβλήματα υγείας. Οι άνθρωποι αυτοί δυσκολεύονται να προμηθευτούν οτιδήποτε έχει σχέση με φαγητό, φάρμακα, τροφές για ζώα και ό,τι άλλο χρειάζεται για να ζούνε. Η μόνο πρόσβαση προς αυτούς είναι από ένα κομμάτι δρόμου αγροτικού, που περνούν μόνο τρακτέρ και αγροτικά, ενώ η απόσταση από το χωριό αντί για 700 μέτρα που απέχουν γίνεται μέσω του δρόμου του εργοστασίου του Λάδωνα, 12 χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση προς όλους και κυρίως την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μεριμνήσει άμεσα για την εξεύρεση κάποιας λύσης.

Παραθέτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από ην εικόνα που παρουσιάζει η Γέφυρα, τις οποίες μας έστειλε ο Γιάννης Δασκαλόπουλος.