Η Ελλάδα … αργοπεθαίνει και τα παιδία παίζει!

Editorial Απριλίου 2017

«ΓΗΡΑΣΚΟΥΜΕ όλο και περισσότερο και με μεγαλύτερη ταχύτητα». Τη διαπίστωση αυτή έκανε προ ημερών ο καθηγητής Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βύρωνας Κατζαμάνης, εκτιμώντας πως «ο πληθυσμός της χώρας μέσα στην επόμενη εικοσαετία θα μειωθεί με βάση τα διάφορα σενάρια κατά 500.000 έως και 1.000.000 άτομα»!

Τα στοιχεία αυτά ειλικρινά μας έκαναν να ανατριχιάσουμε διερωτώμενοι; Που βαδίζει η Ελλάδα μας; Μοιρολατρικά στην καταστροφή και την εξαφάνιση σε βάθος χρόνου; Και βεβαίως οι παραπάνω διαπιστώσεις δεν εμφανίστηκαν με τη σημερινή οικονομική συγκυρία, αλλά έχουν βάθος πλέον της εικοσαετίας, με την οικονομική κρίση να έχει φέρει μια επιτάχυνση. Οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά φέρουν τεράστια ευθύνη για τη διόγκωση του δημογραφικού προβλήματος. Καμία δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά να πάρει δραστικά μέτρα ώστε να αυξηθεί η γεννητικότητα όπως έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αντίθετα εμείς τις πολύτεκνες  οικογένειες τις … κυνηγάμε με την αλλοπρόσαλλη πολιτική μας.

Και ειδικά σήμερα με την οικονομική κρίση και την ανεργία, που έχουν φτάσει ταβάνι, λιγοστεύουν οι γάμοι, με την υπογεννητικότητα να μην …αναχαιτίζεται! Ένα παιδί και βλέπουμε! Και πώς να πάνε για δεύτερο και τρίτο τα νέα ζευγάρια, αφού είναι αδύνατο να τα βγάλουν πέρα! Και οι πολιτικοί μας σήμερα (ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως τονίζουμε), αντί το δημογραφικό να είναι ένα από τα πλέον καυτά προβλήματα, το έχουν παραβλέψει τελείως! Αφιερώνουν δυστυχώς χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας γιατί έπρεπε στο … ποδόσφαιρο να νικήσει η Μπαρτσελόνα και όχι η Σεν Ζερμέν! Άδικο είχαμε σε προηγούμενο φύλλο που γράψαμε «Τα παιδία παίζει»!