Η ετήσια εορτή των Γορτυνίων Σπάρτης στην Ι.Μ.Αγ. Τεσσαράκοντα

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Σπάρτης η ετήσια εορτή του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης, με πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μητράκος Ιωάννης, Συνταξιούχος Δάσκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κάθοδο των Γορτυνίων στη Σπάρτη, την ίδρυση του Συνδέσμου και τον εορταζόμενο άγιο Ευθύμιο το Νέο τον εκ Δημητσάνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μιλώντας από καρδιάς, λίγο πριν από την απόλυση, εξέφρασε την αγάπη και την εκτίμησή του προς τη Γορτυνία και τους Γορτύνιους της Σπάρτης, τους επαίνεσε για την πλούσια και πολύπλευρη δράση και παρουσία τους και ευχήθηκε ο Γορτυνιακός να αξιωθεί να εορτάσει και τη 2η εκατονταετία της ιστορίας του.

Παρέστησαν πολλά μέλη του Συνδέσμου, φίλοι των Γορτυνίων και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε σε όλους κέρασμα με παραδοσιακό γλύκισμα.