Η παράταξη Γιαννόπουλου απείχε από το Δ.Σ. Γορτυνίας

Η Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη μετά από πρόσκληση του επικεφαλής πρώην Δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου και ομόφωνα αποφάσισε να μήν συμμετάσχει στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή των κυρίων Κούλη και Αποστολόπουλου ότι σκόπιμα εδώ και δύο μήνες δέν αξιοποιεί τις πρόσφατες νομικές διατάξεις και χρηματοδοτήσεις για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου Γορτυνίας, κάτι που θα του επέτρεπε την συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

Έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, διατυπώνοντας τις θέσεις της παράταξης για τα θέματα ημερήσιας διάταξης επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή οφείλει να υλοποιήσει τα έργα που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτήσεις επί της δημαρχίας του κ. Γιαννόπουλου, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχουν στους ΟΤΑ οι πρόσφατες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την “μείωση των αποστάσεων” στην Γορτυνία και την διευκόλυνση των μαθητών,  των δημοτών και των Προέδρων των Κοινοτήτων με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.
Οπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος “η δημοτική αρχή των κυρίων Κούλη-Αποστολόπουλου δέν ασχολείται με τα σοβαρά θέματα, όπως τις προσκλήσεις που έχουν ανοίξει για συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Γορτυνία, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δήμου ή την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Αρκείται στις τυπικότητες και στην διαχείριση της καθημερινότητας με μικροπολιτικά και πελατειακά κριτήρια, θεωρώντας ότι τους ευνοεί η καλλιέργεια της “μιζέριας”, εκμεταλλευόμενοι πολιτικά την δυσμενή συγκυρία και μήν αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που τους έχουν δοθεί με τις πρόσφατες ρυθμίσεις, όπως έχουν κάνει τόσοι άλλοι Δήμοι. Οι νέες διατάξεις δίνουν στον Δήμαρχο μεγάλη ευελιξία, αλλά για την προστασία των δημοτών και την αναβάθμιση του Δήμου και όχι για να μοιράζει τρόφιμα και μικροδουλειές με πελατειακά κριτήρια